JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Adrian Nielsen

Ute i naturen finner jenta roen sammen med miljøterapeut Mariann: – Jeg opplever at det kan være enklere for henne å snakke om det som er vanskelig når vi er ute

Før skolen stengte, hadde Mariann Flatha møter med elevene inne på skolen ved behov. Nå vil hun helst få de samme elevene med ut på tur fast en gang i uka.
2020062310593620200624092634

hanna@lomedia.no

Midt mellom hundekjeks, smørblomst og løvetann sitter en lyshåret jente på huk sammen med miljøterapeut Mariann Madsen Flatha (46). Bare en kilometer unna, på andre siden av Svartelva, går riksvei tre til Elverum. Men her inne under høyreiste trær høres bare vannet som bruser og de få fuglene som klarer å overdøve støyet.

Mens de sitter der ved elven tar jenta plutselig av seg sokkene og skoene og dypper føttene forsiktig i vannet. Etterpå løper hun bort på gresset, slår hjul og løper videre til huska. Og så tilbake igjen til Mariann. Hun må vise henne alle insektene.

En stor undersøkelse blant FO-medlemmene viser at 7 av 10 har funnet nye måter å jobbe på som de ønsker å fortsette med etter koronatiden.

Jenta er veldig glad i insekter. Denne dagen var hun egentlig på jakt etter firfislene, men fant mange frosker i stedet. – Det ble rene naturfagstimen, sier Mariann Flatha.

Jenta er veldig glad i insekter. Denne dagen var hun egentlig på jakt etter firfislene, men fant mange frosker i stedet. – Det ble rene naturfagstimen, sier Mariann Flatha.

Adrian Nielsen

Jenta forteller om firfisla hennes «Tik Tok Famous». Hun får ikke øye på den i dag. I stedet finner hun en haug med frosker. Det er ikke alltid samtalene stikker dypere enn det hun finner i naturen, men noen ganger åpner jenta opp.

– Jeg opplever at det kan være enklere for henne å snakke om det som er vanskelig når vi er ute. Og så tror jeg det hjelper at jeg som voksen viser interesse for det hun liker, sier Mariann.

De to har møttes mye ute de siste månedene. Ofte har de syklet til et sted hvor de har spist lunsj. Jenta på 11 år trengte avbrekk fra hjemmeundervisning, og da har turer med Mariann gitt henne ro. Før skolene stengte, tok de ofte et møte inne på skolen ved behov. Eller i hyrten og styrten, som Mariann sier. Nå vil miljøterapeuten helst få en time i uka sammen med elevene hun har ansvar for.

– Tror du at du har gått glipp av noe på skolen nå? spør Mariann mens de rusler opp mot skolen.

– Ja, svarer jenta.

– Men så har du nok lært noe annet viktig.

– Ja, jeg har lært om frosker.

Miljøterapeut Flatha opplever at det er enklere å prate med elevene på tur enn ovenfor hverandre på et bord.

Miljøterapeut Flatha opplever at det er enklere å prate med elevene på tur enn ovenfor hverandre på et bord.

Adrian Nielsen

Neste uke skal de tilbake i skogen og se mer på froskene. Men akkurat nå skal jenta spille slåball sammen med de andre klassekameratene ute i skolegården.

Mariann Madsen Flatha

Vernepleier og miljøterapeut på Ådalsbruk skole

Gå oftere tur med elever ute

{"473096":{"type":"l","url":"/image-3.473096.82154.20200616114745.fb9ef2f141","cap":"Miljøterapeut Flatha opplever at det er enklere å prate med elevene på tur enn ovenfor hverandre på et bord. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"473098":{"type":"s","url":"/image-3.473098.82154.20200616114745.dc995c8ffb","cap":"Jenta er veldig glad i insekter. Denne dagen var hun egentlig på jakt etter firfislene, men fant mange frosker i stedet. – Det ble rene naturfagstimen, sier Mariann Flatha. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"tittel":{"color":"#ffffff","fontsize":"49","bgc":"#ffffff","bgo":"1","bgh":"100%","pos":"1","shadow":true},"extrafiles":{"js":"","css":""},"fb":[{"type":"f3","title":"Mariann Madsen Flatha ","closed":true,"place":"Mens de sitter der ved elven tar jenta p"},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"si":[{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""}],"us":[{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"lpage":{"exist":false,"color":"#000000"},"cpage":{"iscpage":true,"mpage":"fontene.no/article-6.339.710724.1.87edb7e6a3"}}