JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Adrian Nielsen

Familieterapeut Anne: – Vi blir mer likestilte når vi møtes ute, på nøytral grunn

Både de barnevernsansatte og familiene har vært mer avslappet etter at de begynte å møtes oftere ute.
2020061814545420200624093210

hanna@lomedia.no

En liten gutt virrer rundt i skogen mens søsknene og moren legger små kort i en sirkel i gresset. På hvert kort står det ulike karakteregenskaper. Førstemann til å stille seg i midten av sirkelen er eldstemann på 11 år.

– Du er flink til å hjelpe til å rydde og dekke på og sånn, sier lillesøstera på åtte.

– Du er så flink til å fortelle vitser og gåter, sier mor.

Så er det mor sin tur til å være midtpunktet. Mens eldstegutt raskt finner ut hva han vil si til moren sin, går jenta rundt og rundt. Etter en stund stopper hun ved lappen hvor det står «omsorgsfull» og sier:

– Du er flink til å vise omsorg for meg og brødrene mine.

Etter at alle har vært i ringen, kommer også minstemann på fem bort og hopper i midten.

En stor undersøkelse blant FO-medlemmene viser at 7 av 10 har funnet nye måter å jobbe på som de ønsker å fortsette med etter koronatiden.

I en ring på bakken ligger det ulike kort med karakteregenskaper. Hver og en skal plukke ut en og fortelle hvorfor de mener personen i midten fortjener den egenskapen.

I en ring på bakken ligger det ulike kort med karakteregenskaper. Hver og en skal plukke ut en og fortelle hvorfor de mener personen i midten fortjener den egenskapen.

Adrian Nielsen

Samværene er blitt mer behagelige nå som kalenderen viser midten av mai. Men det er ikke mange ukene siden de to barnevernsansatte Mette Holte og Anne Skaalvold Engstrøm satt ute på terrassen i snøføyk da de skulle møte en annen familie. De har alltid vært opptatt av at møtet med familier skal inneholde en aktivitet med en bestemt hensikt. Noen ganger har de møttes ute, men ikke så ofte som de har gjort de siste månedene. Når hverdagen går tilbake til normalen, vil de fortsette å være ute oftere enn før. De håper andre barneverntjenester gjør det samme.

– Vi blir mer likestilte når vi møtes ute, på nøytral grunn. Det gjør oss alle mer avslappet, sier Anne.

Barnevernspedagog og familieterapeut Mette Holte har alltid vært opptatt å gjøre en aktivitet sammen med familiene.

Barnevernspedagog og familieterapeut Mette Holte har alltid vært opptatt å gjøre en aktivitet sammen med familiene.

Adrian Nielsen

Her ute, kun i selskap med hverandre, fuglene og hvitveisene kan de si det de vil til hverandre i all fortrolighet og nesten uten forstyrrelser. Før aktiviteten starter, har barna allerede rukket å få kull fra bålpanna både i ansiktet og på klærne, jenta har ligget i gresset og stirret opp i himmelen og minstemann har utforsket gapahuken både høyt og lavt. Men til slutt står de altså der alle sammen, i en ring og gir hverandre komplimenter i tur og orden.

– Hva kjenner du inni deg når du får disse komplimentene? spør Mette eldstemann.

– Jeg blir glad, sier han.

Der han står, helt rolig og smiler, kan det virke som han har glemt hvor mye mer han heller ville spille boksen går enn å stå i ring. I hvert fall for et lite øyeblikk.

Mette Holte og Anne Skaalvold Engstrøm

Barnevernspedagog og sosionom ved Tønsberg barnevernstjeneste. Begge er videreutdannet familieterapeuter.

Vil i større grad møte familier og gjøre aktiviteter ute

{"473071":{"type":"l","url":"/image-3.473071.82152.20200618081014.1.36021441ad","cap":"Barnevernspedagog og familieterapeut Mette Holte har alltid vært opptatt å gjøre en aktivitet sammen med familiene. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"473072":{"type":"m","url":"/image-3.473072.82152.20200616121159.dab7b991ac","cap":"I en ring på bakken ligger det ulike kort med karakteregenskaper. Hver og en skal plukke ut en og fortelle hvorfor de mener personen i midten fortjener den egenskapen. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"473073":{"type":"s","url":"/image-3.473073.82152.20200616121159.4b8f791af0","cap":"Også barnevernspedagog Mette Holte og sosionom Anne Skaalvold Engstrøm blir med på aktiviteten. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"tittel":{"color":"#ffffff","fontsize":"71","bgc":"#ffffff","bgo":"1","bgh":"100%","pos":"1","shadow":true},"extrafiles":{"js":"","css":""},"fb":[{"type":"f4","title":"Mette Holte og Anne Skaalvold Engstrøm","closed":true,"place":"– Vi blir mer likestilte når vi møtes ut"},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"si":[{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""}],"us":[{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"lpage":{"exist":false,"color":"#000000"},"cpage":{"iscpage":true,"mpage":"fontene.no/article-6.339.710724.1.87edb7e6a3"}}