JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Werner Juvik

Barnevernsforsker: – Det virker som flere kommer seg mer ut i nærkontakt med dem de skal hjelpe

Vibeke Krane håper koronakrisen fører til en varig renessanse for tradisjonelt sosialt arbeid.
2020062212251220200623140129

– Det at mange har funnet nye måter å jobbe som de ønsker å fortsette med, sammenfaller med mitt inntrykk. Jeg synes det er veldig spennende, det viser at i kriser kan det foregå innovasjon. Samtidig vil jeg si at er nedfelt i barnevernsarbeid at du skal ut og møte folk der de er. Dette er en renessanse for tradisjonelt sosialt arbeid.

Det sier Vibeke Krane, Førsteamanuensis ved Institutt for helse-, sosial- og velferdsfag på Universitetet i Sørøst-Norge

En stor undersøkelse blant FO-medlemmene viser at 7 av 10 har funnet nye måter å jobbe på som de ønsker å fortsette med etter koronatiden.

Likevel måtte det en krise til. Betyr det at det er for lite rom for kreativitet i barnevernet vanligvis?

– Jeg tenker det. Spesielt kontaktpersoner og saksbehandlere jobber etter en bestiller-utfører-modell, de håndterer saker, ikke barn. Nå virker det som de kommer seg mer ut i nærkontakt med dem de skal hjelpe.

Hvor sannsynlig er det at endringene vil vare?

– Det digitale løftet er varig. Jeg er mer usikker på de andre endringene. Hva handler det om at de vanligvis sitter så trygt på kontoret sitt? Dette har vært en stor omstilling på kort tid. Jeg tør ikke spå, men jeg håper at dette blir en varig renessanse for sosialt arbeid.

{"tittel":{"color":"#ffffff","fontsize":"64","bgc":"#ffffff","bgo":"1","bgh":"100%","pos":"1","shadow":true},"extrafiles":{"js":"","css":""},"fb":[{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"si":[{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""}],"us":[{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"lpage":{"exist":false,"color":"#000000"},"cpage":{"iscpage":true,"mpage":"fontene.no/article-6.339.710724.1.87edb7e6a3"}}