JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lederkabalen klar

Rigmor Hogstad er nå enstemmig innstilt til ledervervet i FO. Valgkomiteen vil ha fagkonsulent Ellen Galaasen som tredje nestleder.
20.08.2010
10:31
16.12.2013 13:53

mia.paulsen@lomedia.no

Dermed er lederkabalen avklart fra valgkomiteens side. FO velger den nye lederen på sin kongress i Trondheim i slutten av november.

– Jeg brenner for FO, og vil at vi skal videreutvikle oss til en sterk og tydelig organisasjon som når fram med målene sine, sier Rigmor Hogstad til Fontene.

Opptatt av tariff

Som leder i FOs Oslo-avdeling har Hogstad forhandlet lønn med Oslo kommune i mange lønnsoppgjør, og mener selv at tariffpolitikken er hennes sterke side.

– Vi har fortsatt en jobb å gjøre for å bli sterkere på det området. Ikke minst skal vi jobbe videre for likelønn. Også arbeidsforhold, arbeidstid og vold og trusler er viktige områder, sier Hogstad.

Hogstad er 41 år og var ferdig barnevernpedagog i 1991. De to første lederne av FO har begge vært sosionomer.

Hun engasjerte seg i fagforeningsarbeid fra første stund og ble klubbleder i Etat for barn og familier i Oslo i 1996. Deretter ble hun hovedtillitsvalgt og annen nestleder i Oslo-avdelingen i 2000. I 2001 ble hun leder av Oslo-avdelingen. Hogstad har dessuten sittet i FOs landsstyre de siste seks åra, og er nestleder av LO Oslo.

Galaasen blir 3. nestleder

Barnevernpedagog Ellen Galaasen er innstilt som tredje nestleder etter Kjetil A. Ostling som ikke tar gjenvalg. Valgkomiteens leder Solveig Nysether forteller at mange avdelinger og personer har foreslått Galaasen, som i dag er fagkonsulent ved FOs forbundskontor.

– Jeg er stolt og glad over å bli innstilt, og ser fram mot kongressen, sier Galaasen til Fontene.

Galaasen har vært foreslått tidligere til sentrale verv i FO, men 39-åringen ønsket da ikke å stille til valg. Hun har vært engasjert i FO siden student-tida, og har hatt en rekke verv i FOs Oslo-avdeling. I 2002 ble hun medlem av Seksjonsrådet for barnevernpedagoger.

Galaasen har mange års erfaring fra Oslo-barnevernet. Hun er meget engasjert i yrkesfaglig arbeid, og har tatt en rekke videreutdanninger innenfor arbeid med barn og ungdom og veiledning. I 2006 ble hun fagkonsulent i FO.

Fortsatt spennende

Som vi skrev i Fontene nr. 4, stiller 1. nestleder Siv Kjøllmoen og 2. nestleder Mimmi Kvisvik til gjenvalg. Begge sa til Fontene nr. 4 at jobben fortsatt er spennende.

– Det er fortsatt en del ugjorte ting, sa Kjøllmoen, som har sittet som 1. nestleder i åtte år.

Kvisvik kom til FO i 2006 etter at Ingri-Hanne Brænne trakk seg. – Jeg synes fortsatt jeg har noe å bidra med, sa hun da det ble klart at hun tar gjenvalg.

Valgkomiteleder Solveig Nysether sier at valgkomiteen har vært overrasket over hvor mange som ønsker å stille til gjenvalg i seksjonsrådene og landsstyret. – Jeg tror det dreier seg om at folk er engasjerte, og det er bra, sier hun.

20.08.2010
10:31
16.12.2013 13:53