JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Går Boenheten etter i sømmene

Sosialbyråd Anniken Hauglie (H) svarer på spørsmål om Boenheten as etter Fontenes kritiske blikk på barnevernselskapet.
29.06.2010
11:38
16.12.2013 13:41

edv@lomedia.no

SV-politiker Ivar Johansen spurte byrådet i Oslo om kommunen vurderer miljøarbeidernes arbeidsvilkår når de kjøper tjenester fra Boenheten as. Dessuten om kommunen har vurdert om Boenheten driver ulovlig kontraktørvirksomhet.

Johansen baserer spørsmålene på reportasjen i Fontene, hvor vi viste hvordan det private barnevernselskapet driver barneverninstitusjon for et tjuetall ungdommer med bare fem faste årsverk.

Alle miljøarbeiderne er isteden leid inn på halvårskontrakter. Slik må det gjøres for å skape et tilbud best mulig tilpasset ungdommene, uttaler daglig leder og hovedeier Sissel Fredheim til Fontene.

Ved å basere seg på utstrakt innleie, unngår bedriften å betale både arbeidsgiveravgift og sykeforsikring.

Samtidig har de tre eierne tatt ut 7,4 millioner kroner i utbytte siden oppstarten i 2005.

Kan få konsekvenser

I går kom svaret fra sosialbyråden. I et brev til Ivar Johansen skriver Anniken Hauglie (H) at rammeavtalen kommunen inngikk med Boenheten i 2007 omfatter et punkt om lønns- og arbeidsvilkår for arbeidere på tjenestekontrakt.

En stikkprøve hos Boenheten høsten 2009 viste at avlønningen og oppdragskontrakt ble vurdert å være i samsvar med Oslo kommunes regelverk for gjengs lønn, skriver Hauglie.

Men på bakgrunn av opplysninger som kom fram i Fontene, inkludert synspunkter fra LO-advokaten, vil Barne- og familieetaten be om en drøfting med Kommuneadvokaten om bruk av underleverandører opp mot reglene i arbeidsmiljøloven.

«Barne- og familieetaten vil på bakgrunn av de nye opplysningene som framkom i fagtidskriftsartikkelen innkalle til møte med BOenheten for å bringe på det rene de faktiske forhold rundt oppdragstakerne», heter det videre i brevet fra byråden.

29.06.2010
11:38
16.12.2013 13:41