JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sosial velferd på topp

Sosiale og økonomiske forskjeller må minskes. FN bør ha sosial velferd for alle som sin høyeste prioritet. Det mener 3000 sosialarbeidere fra hele verden, som har vært samlet i Hong Kong for å diskutere fag og politikk.
14.06.2010
12:47
16.12.2013 13:34

mia.paulsen@lomedia.no

De 3000 kom fra tre organisasjoner: den internasjonale sosialarbeiderføderasjonen IFSW, sammenslutningen av sosialarbeiderutdanninger IASSW, og sammenslutningen av organisasjoner på velferdsområdet, ICSW.

Sier fra til FN

I 2012 vil sosialarbeiderne, som representerer tre verdensomspennende organisasjoner, levere et dokument til FN med anbefalinger i tråd med de fire punktene.

Målet må være større sosial og økonomisk sikkerhet for alle, og alle må ha tilgang på å dekke grunnleggende behov som vann, mat, bolig og helsehjelp, mener sosialarbeiderne.

– Fattige land er i ferd med å bli enda fattigere, og de fattige blir enda mer marginaliserte, sa Christian Rollet, leder i ICSW, da konferansen bla avsluttet.

Frykter reaksjoner

David Jones, som leder den internasjonale sosialarbeiderføderasjonen IFSW, sa at han har opplevd en del frustrasjon blant konferansedeltakerne. Den var knyttet til nedskjæringene på opptil 30 prosent i mange land.

– Jeg frykter at det vil komme reaksjoner lik dem vi har sett i Hellas. Hellas er bare begynnelsen, sa han. Han understreket at verdighet og verdi er menneskerettigheter som gjelder både sosiale, økonomiske og politiske forhold.

En ung sosialarbeiderstudent fra fastlands-Kina tok ordet og fortalte den tallsterke forsamlingen:

– Jeg har vært usikker på om sosialt arbeid er det rette, men denne konferansen har overbevist meg om at sosialt arbeid er viktig for verden.

Mange fra Norge

Konferansen har pågått i fire dager og omfattet et utall emner innen sosialt arbeid med perspektiver fra mikro- til makronivå. Det ble holdt 130 workshops og en rekke plenumsforedrag.

Norge var sterkt representert med en rekke foredragsholdere fra norske sosialhøgskoler og universiteter.

Også Gaza-blokaden tatt opp i plenum.

– I likhet med FN og Røde kors må også sosialarbeiderne fordømme blokaden mot Gaza, sa Ian Fergusaon fra Storbritannia og IASSW.

14.06.2010
12:47
16.12.2013 13:34