JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Offensiv likelønnspolitikk

LO Kommunes krav om utvidet ansiennitetsstige og uttelling for kompetanse vil ha stor betydning for FOs medlemmer, sier forbundsleder Randi Reese.
29.04.2010
17:39
16.12.2013 13:11

solfrid.rod@lomedia.no

Nye ansiennitetstrinn ved to og seks år og ansiennitetsstige på 16 år. Det er blant kravene LO Kommune i dag overleverte KS

– Svært mange FO-medlemmer er i dag på toppen av ansiennitetsstigene, som i dag er 10 år. En utvidelse med et nytt trinn på 16 år vil bety mye lønnsmessig for våre grupper. At LO kommune videre krever en dobling av lørdags- og søndagstilleggene vil også mange av FO-medlemmene bli svært glade for, sier Reese.

Betydelig større rammer

LO Kommune krever et generelt tillegg på 11.200 kroner og øking av minstelønnssatsene og ulempetilleggene.

– Vi har vært klare på at oppgjøret i kommunesektoren må ha betydelig større rammer enn det som er forhandlet fram innenfor frontfaget i privat sektor, og kravene som nå er overlevert er i overensstemmelse med dette, sier Reese.

Velkjente FO-krav

En del av kravene som ble fremmet i dag har stått høyt på FOs ønskeliste i flere år, deriblant bestemmelser om automatisk uttelling for kompetanse.

– Vi har i mange år etterlyst bestemmelser som gir automatisk kompensasjon for videreutdanning. Over halvparten av FOs medlemmer har utdanning utover grunnutdanningen, og en styrking av bestemmelsene på dette området vil være kjærkomment.

Krav om sikkerhets- og vernebestemmelser og krav om rett til veiledning og oppfølging av nyansatte er også viktige for FO, understreker Reese.

Forhandlingsfristen er i morgen ved midnatt. Blir ikke partene enige, går oppgjøret til mekling.

29.04.2010
17:39
16.12.2013 13:11