JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lillehammer bygger brukerblokk

OL-byen samler rus, psykiatri og heldøgns omsorg i 50 leiligheter.
11.11.2013
13:28
13.12.2013 20:49

eirik.dahl.viggen@lomedia.no

– Husbanken har godkjent det. De er ganske tydelige på kravene, og følger sine retningslinjer stramt, svarer rådmann Christian Fotland på spørsmål fra gd.no om det er betenkelig å samle så mange mennesker i disse kategoriene i én stor blokk.

– Getto

Rådet for funksjonshemmede er ikke nådig.

– Vi syns ikke noe om en slik omsorgsgetto. Vi er generelt skeptiske til å samle så mange med hjelpebehov på én plass, sier leder i rådet, Magne Velure, til gd.no.

Den planlagte utbyggingen i Fåberggata i Lillehammer føyer seg inn i rekken av kommunale byggeprosjekter som søker å fjerne køen av boligsøkere med omsorgsbehov ved å samle mange brukergrupper i egne boligkomplekser.

Byggeiveren går på tvers av integreringslinja vedtatt av Stortinget, påpeker både FO og Norsk forbund for utviklingshemmede.

11.11.2013
13:28
13.12.2013 20:49