JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Sett potten på høgskolegruppene

– Nå skal vi sloss for å få de tre milliardene til høgskolegruppene i offentlig sektor, sier Heidi Klokkervold, som var vertskap for 90 FO-ere på årets Trondheimskonferanse.
01.02.2010
14:43
16.12.2013 12:30

edv@lomedia.no

– Det var ukjent for meg at deler av LO har vurdert å si nei til regjeringens likelønnspott, sier leder i FO Sør-Trøndelag, Heidi Klokkervold.

Hun er lettet over at Trondheimskonferansen i helgen vedtok å støtte kravet om likelønnspott til høgskolegruppene i offentlig sektor. Konferansen samlet 600 tillitsvalgte fra alle LO-forbundene.

LO også for utdanningsgruppene

Fellesforbundets leder, Arve Bakke, argumenterte fra talerstolen imot likelønnspott. Han frykter en slik innsprøyting på tre milliarder kroner i vårens lønnsoppgjør vil utløse et umiddelbart krav om kompensasjon fra gruppene av uorganiserte.

– Det er som om de ikke har sett at LOs medlemmer inkluderer mange tusen med høgskoleutdanning, både i Fagforbundet, NTL, FO og andre forbund, sier Klokkervold.

Konferansen vedtok at likelønnspotten må redusere lønnsforskjellene for de store utdanningsgruppene i offentlig sektor, men også at potten skal brukes til å redusere lønnsforskjellen mellom de store lavtlønte kvinnegruppene og gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Likelønnspotten må være en del av hvert hovedoppgjør krever konferansen.

Kvinnefront

Hele 90 FO-medlemmer deltok og trakk dermed opp kvinneandelen blant deltakerne til 40 prosent. Det er første gang FO er så sterkt representert, ifølge Klokkervold. Hun er fornøyd med at FO var med og frontet likelønnskravet på konferansen og ikke overlot det til andre kvinnerike forbund.

– Konferansen er svært viktig for å mobilisere fagbevegelsen.

Hun håper LO nå tar signalet og sier ja takk til de tre milliardene regjeringen står klar med. Deretter bør LO lage en egen strategi for likelønn og lavtlønn i privat sektor, mener Klokkervold.

– Det er kjempeviktig å ikke overlate denne saken til manneforbundene konkluderer Klokkervold.

01.02.2010
14:43
16.12.2013 12:30