JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Fattigdommen en skam

– Også de som står utenfor arbeidslivet skal omfattes av arbeiderbevegelsens solidaritet, forsikret LO-leder Roar Flåthen på Fattigdomshøringen 2009.
28.08.2009
13:51
16.12.2013 10:56

solfrid.rod@lomedia.no

– Fattigdom i verdens rikeste land er en skam, fastslo Flåthen.

Han mener den må bekjempes langs to dimensjoner: Arbeid for alle og inntektssikring til dem som står utenfor arbeidslivet.

– Arbeid til alle er det viktigste verktøyet mot fattigdom. Det gir inntekter til den enkelte, skatteinntekter vil velferdsgoder og virker inkluderende, sa LO-lederen. Og understreket at også de som ikke kan jobbe, skal ha råd til å delta.

Slår tilbake mot Clemet

– Det er mange som mener noe om våre sosiale ordninger. Den siste nå om gravide kvinners arbeidsmoral. Jeg tror det er verdt å merke seg den uttalelsen. For siden Kristin Clemet er leder for høyresidens tankesmie, er det sikkert mange som mener det samme, sa Flåthen.

LO-sjefen roste FO for å være pådriver både i og utenfor LO.

– Barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere vet hva de snakker om, fordi de møter de som har det aller vanskeligst. Jeg er stolt over at et LO-forbund er medarrangør her i dag, sa Flåthen.

Fornøyd med rødgrønne

Mens regjeringen eller høster kritikk for fattigdomsbekjempelsen, mener Flåthen at de rødgrønne har gjort en god jobb. Ved å holde arbeidsledigheten på et lavere nivå enn i andre europeiske land, styrke kommuneøkonomien, gi flere bostøtte, innføre kvalifiseringsprogrammet og slå ring om velferdsstatens sikkerhetsnett.

– Kritikken mot regjeringens fattigdomsbekjempelse er også en kritikk av deres egne høye ambisjoner. Svaret på det er jo en forsterket rødgrønn politikk, ikke høyrepolitikk.

28.08.2009
13:51
16.12.2013 10:56