JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flåthen roste FO

Kvinnekrav og offentlig sektor var viktige tema i Roar Flåthens innledning om den faglige og politiske situasjonen til LO-kongressen. FO-medlemmene fikk ros og applaus for den viktige jobben de gjør.
13.05.2009
10:40
16.12.2013 10:05

mia.paulsen@lomedia.no

Flåthen understreket at kampen mot fattigdom er en viktig sak for LO.

– Men det er ikke gjort på 2-3 år, og det er ikke nok å heve sosialhjelpssatsene. Vi må gjøre mer for å bedre den økonomiske situasjonen for de som defineres som fattige. Mange er eneforsørgere og kvinner. De sliter med å skaffe penger til klær og fritidsaktiviteter for ungene sine. Vi må gjøre noe med årsaksforholdene.

Kjempejobb

– Vi må gi vår støtte til de som forsøker å gjøre noe med dette. Randi Reese og FOs medlemmer gjør en kjempejobb, sammen med lærere og andre, sa Flåthen, og høstet applaus i salen.

Flåthen pekte på at det er snakk om tunge og belastende oppgaver.

– Verdsetter vi jobben deres høyt nok? spurte han.

Flåthen viet også stor plass i talen til kampen mot arbeidsledighet og en bedre ivaretakelse av arbeidsledige. Videre tok han til orde for en inkluderingsgaranti som skal ivareta mangfoldet i samfunnet.

13.05.2009
10:40
16.12.2013 10:05