JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Må anerkjennes som yrkesgrupper

Det er vel og bra at LO vil ha andre yrkesgrupper enn lærere inn i skolen, men det er ikke det som er problemet. Vi er der allerede, men dette er et uregulert område i kommunene, mener FO-delegat Ivar Kvadsheim.
12.05.2009
22:36
16.12.2013 10:05

solfrid.rod@lomedia.no

Assistenter og miljøarbeidere i skolen er i stor grad ansatt på midlertidige kontrakter. Ofte har de mangelfulle eller manglende arbeidsavtaler, i følge Kvadsheim.

Han ba kongressen støtte et tillegg om at andre yrkesgrupper ikke bare må trekkes mer inn i skolen, men også må gis en rettmessig status.

Nærskole for alle

Kvadsheim minnet forsamlingen om at det er lenge siden vi i Norge sluttet å sende utviklingshemmede og atferdsvanskelig ungdom bort på spesialskoler.

- Alle elever skal ha et tilbud på normalskolen der de bor. Som en følge av dette har vi flere andre yrkesgrupper enn lærere i skolen. Disse må nå anerkjennes som det de er, ikke som et nødvendig onde, hevdet Kvadsheim i kveldens debatt om LOs handlingsprogram.

FO vil ha LOs støtte til forslaget om at andre høyskoleutdannede yrkesgrupper anerkjennes på lik linje med lærerne og gis samme lønn- og arbeidsvilkår.

12.05.2009
22:36
16.12.2013 10:05