JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny studentleder

Sosionomstudent Egil Nielsen ble i helgen valgt til leder av FO-studentene. Autorisasjon og strengere kvalitetskrav til praksis står øverst på ønskelista.
24.11.2008
11:15
16.12.2013 07:47

solfrid.rod@lomedia.no

Egil Nielsen er 38 år og andre års sosionomstudent på Høgskolen i Sogn og Fjordane. Han har mange år bak seg som IT-konsulent, og er godt fornøyd med å gjøre noe helt annet.

– Etter å ha jobbet med datamaskiner i mange år, gleder jeg meg til å jobbe men mennesker. Jeg har alltid vært politisk engasjert, og er opptatt av koblingen mennesker og samfunn, sier Nielsen

Krav til praksis

Autorisasjon for sosionomer og barnevernpedagoger har lenge vært et viktig krav fra FO og FO-studentene. Det blir det også for den nyvalgte studentlederen.

I tillegg er Nielsen opptatt av studienes innhold og kvalitet. Det bør være klare krav både til teori og praksis, mener Nielsen. Selv har han foreløpig gjort unna den såkalte prosjektpraksisen, som består av å intervjue folk i praksisfeltet. Altså ikke en reell praksis, fastslår Nielsen.

– Vi praktiserer jo ikke i denne perioden. Når en del høgskoler opererer med prosjektpraksis som en av to praksisperioder, er det grunn til å stille spørsmål ved om det er godt nok.

Viktig debatt

For å få mer ut av praksis, er det viktig å sikre godt kvalifiserte veiledere, fortrinnsvis med samme grunnutdanning som studenten selv, mener Nielsen. Han ønsker seg tettere kontakt mellom høgskolemiljøene og praksisfeltet.

Debatten om utdanningenes lengde oppstår fra tid til annen og er nå aktualisert av en ny utdanningspolitisk plattform fra Seksjonsrådet for barnevernpedagoger, der det argumenteres for et femårig utdanningsløp.

Dette er en diskusjon den nyvalgte lederen spår vil oppta FO-studentene i tiden framover. Hva Nielsen selv mener om utdanningenes lengde, ønsker han foreløpig ikke å si noe om.

24.11.2008
11:15
16.12.2013 07:47