JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Omsorg gjennom tvangsekteskap

Britiske familier bruker tvangsekteskap som løsning for unge mennesker med psykisk utviklingshemming som trenger omsorg.
15.07.2008
15:35
16.12.2013 06:06

Dette framkom i et møte i det britiske parlamentet nylig, skriver det britiske nettstedet Community Care. Nettstedet formidler sosialt arbeid på de britiske øyer. Enkelte foreldre bruker tvangsekteskap for å sikre at ungdom med psykisk utviklingshemming får nødvendig omsorg etter at de selv faller fra. Haji Saghir Alam sitter i den rådgivende komiteen Equality 2025 som er oppnevnt av britiske myndigheter. Han sa på møtet at årsaken til tvangsekteskapene delvis er at storfamiliene bryter sammen. I tillegg er de offentlige tilbudene for dårlige.

Stigma

I mange miljøer er det knyttet et stigma til psykisk utviklingshemming, og kulturelt press fører til at tvangsekteskap brukes for å redusere stigmaet. Det finnes ikke statistikk på området, men ifølge Alam er problemet spesielt stort i Nord-England. Alam mener det er viktig å hjelpe psykisk utviklingshemmede fra sør-asiatiske miljøer å etablere selvstendige liv. Dessuten er det ønskelig at foreldrene ikke ser på tvangsekteskap som en omsorgsløsning, men som et menneskerettighetsspørsmål.

15.07.2008
15:35
16.12.2013 06:06