JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

1 mai med brudd

FOere over hele landet feiret første mai mens det er brudd i forhandlingene både i KS, stat og Oslo kommune.
01.05.2008
13:42
16.12.2013 05:02

I Oslo holdt FOs andre nestleder Kjetil Ostling appell under FO-frokosten med en salve mot arbeidsgiverne. – Det er uvanlig å bryte forhandlingene så tidlig, men tilbudet lå langt fra våre klare forventninger om et løft for ansatte i offentlig sektor, hvor det er urimelige forskjeller mellom kvinnedominerte og mannsdominerte arbeidsområder, sier Ostling, som også peker på at Oslo kommune ønsket å svekke faglige rettigheter ved inngrep i tariffestede sykelønnsrettigheter. Kjetil Ostling mener det er stadig viktigere for arbeiderbevegelsen og fagbevegelsen å samle seg rundt hovedutfordringene i arbeidslivet og om viktige politiske saker. – Motkreftene som jobber for å svekke arbeidstakernes stemme er så sterke, og derfor må vi stå samlet og utvikle ideer om hvordan samfunnet skal være, sier han.

I god jord

Det falt i god FO-jord at LO-leder Roar Flåthen i sin tale på Youngstorget i Oslo la vekt på kamp mot fattigdom, mangfold og integrering og en opprusting av arbeidet for å hjelpe barn og ungdom som har det vanskelig. I Oslo samlet de fagorganiserte seg rundt parolen ”en klode”. – Det er viktig at vi ikke er navlebeskuende, men tenker på solidaritet, demokrati og utjevning mellom fattig og rik fra et globalt perspektiv, sier Ostling.

FO-leder Randi Reese holdt 1. maitale på et felles arrangement i Steinkjer for Arbeiderpartiet og SV. I Kristiansand har FO fått stor oppslutning for sitt krav om bolig til alle. Over 40 FOere møtte fram for å markere kravet.

01.05.2008
13:42
16.12.2013 05:02