JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kartlegger ungdomsmiljøene

Ungdoms fritidstilbud og innflytelse i lokalsamfunnet skal kartlegges av en ekspertgruppe nedsatt av barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen.
15.01.2008
10:14
16.12.2013 03:35

Ekspertgruppa skal foreta en systematisk gjennomgang av hva som skal til for at unge mennesker skal ha et godt fritidstilbud der de bor, og komme med forslag til hva staten, kommunene og frivillig sektor kan bidra med for å bedre ungdomsmiljøene og øke ungdoms deltakelse i lokaldemokratiet.

Professor ved avdeling for helse- og sosialfag på Høgskolen i Lillehammer, Halvor Fauske, leder ekspertgruppa, som skal oversende sine anbefalinger til departementet innen utgangen av 2008. Sammen med forsker Guri Mette Vestby fra Norsk institutt for by- og regionforskning og seniorrådgiver Yngve Carlsson i KS vil Fauske begynne med å gå gjennom det som finnes av kunnskap om ungdoms fritidsmiljø.

- Det finnes en del forskning, men ingen samlet oversikt. Derfor begynner vi med en kunnskapsstatus. Deretter vil vi gjøre våre vurderinger og komme med våre forslag til hva myndighetene sentralt og lokalt bør gjøre. Vi vil også vurdere om det er behov for lovendringer, sier Halvor Fauske.

15.01.2008
10:14
16.12.2013 03:35