JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Positivt med utredning

- Det er en milepæl at regjeringen skal se på den økonomiske sosialhjelpen, sier FO-leder Randi Reese. I dag arrangerer Fellesorganisasjonen fattigdomshøring i Oslo.
24.08.2007
09:44
16.12.2013 01:56

- Det er et framskritt at arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen nå skal undersøke rettighetene til sosialhjelpsmottakerne og har tatt inn over seg at det er store forskjeller mellom kommunene når det gjelder satser for livsopphold, sier Reese.

- Det forbausende er at han ikke har vært lydhør tidligere for hva sosialhjelpsmottakerne, FO og andre har sagt om urettferdighetene i tildelingen av sosialhjelp.

FO arrangerer fattigdomshøring i anledning valget. Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen kommer og vil få høre hva FO mener om regjeringens fattigdomssatsning.

- Vi er skuffet over regjeringen som ikke allerede har innført en nasjonal minstenorm for økonomisk sosialhjelp lik SIFO-satsene for livsopphold. For fattige blir ikke tilværelsen bedre av at noen bare utreder deres situasjon, sier Reese.

Begrenset jubel

- FO er ikke beroliget av Hanssens overveielse av å innføre en minstenorm. Departementets anbefalinger for livsopphold ligger i dag langt under SIFOs satser, fortsetter hun.

Reese lar seg heller ikke begeistre av at Kommunenes Sentralforbund (KS) åpner for endringer i sosialhjelpsordningen.

- Jeg tror ikke KS kommer til å endre standpunkt og gå inn for å innføre en nasjonal minstenorm.

Behold skjønnet

FO mener det er viktig å fastholde de skjønnsbaserte tilleggene. Reese har registrert at enkelte hevder vi med en nasjonal minstenorm vil løse det økonomiske uføret for alle sosialhjelpsmottakere. Det mener hun er feil.

- Vi har vært opptatt av å sikre faste regulerte ytelser til sosialhjelpsmottakere som går på stønad over lang tid. De skal sikres en forutsigbar inntekt. Men vi må beholde de skjønnsbaserte tilleggene til personer som kommer i en uforutsett vanskelig situasjon. Vi har personer som ikke har mulighet til å ta seg ut av en økonomisk uforutsett situasjon på egen hånd. Det finnes mennesker som ikke har eller vil få gode bankforbindelser, og som heller ikke har en familie å lene seg på i en krise. De må vi kunne hjelpe med skjønnsbaserte tillegg, avslutter hun.

24.08.2007
09:44
16.12.2013 01:56