JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NAVO-forhandlingene er i gang

I dag starter lønnsoppgjøret i NAVO-bedriftene. – Dette er et viktig område for våre medlemmer. En blir litt yr når det er forhandlinger, sier FO-leder Randi Reese.
17.04.2007
13:04
16.12.2013 00:45

Nestleder Tone Sønsterud i LO Stat skal for første gang lede forhandlingene på vegne av LO Stat.– Norge går bra for tida, og det er derfor naturlig at de ansatte som er med på å skape resultatene også forventer uttelling, sier Sønsterud.

Årets oppgjør er som kjent et mellomoppgjør, så det skal i all hovedsak forhandles om kroner og øre. Sønsterud og resten av forhandlingsdelegasjonen i LO Stat har selvsagt notert seg resultatet i NHO-oppgjørene, der fasiten ble 2,50 kroner pr time i lønnstillegg, samt et lavtlønnstillegg på 1 krone timen. NAVO-oppgjøret havner ofte i nærheten av NHO-oppgjøret.

Flest i NAVO-helse

NAVO-oppgjøret omfatter primært statseide aksjeselskap. FO har flest medlemmer innen NAVO-helse.

Det er forhandlingene i den såkalte A-delen som skal gjennomføres først. Erfaringsmessig gjennomføres dette raskt, og resulterer i en grunnleggende bit som alle skal ha - uansett virksomhet. Deretter fortsetter forhandlingene mellom partene i de enkelte virksomhetene, før det hele rundes av igjen i en runde mellom LO Stat og NAVO.

– Dette er kjempespennende og vi skal holde medlemmene løpende orientert, lover Reese.

Følg tariffoppgjøret på: www.frifagbevegelse.no/fontene/nyheter/tariff

17.04.2007
13:04
16.12.2013 00:45