NAVO-forhandlingene er i gang

I dag starter lønnsoppgjøret i NAVO-bedriftene. – Dette er et viktig område for våre medlemmer. En blir litt yr når det er forhandlinger, sier FO-leder Randi Reese.
17.04.2007
13:04
16.12.2013 00:45

Nestleder Tone Sønsterud i LO Stat skal for første gang lede forhandlingene på vegne av LO Stat.– Norge går bra for tida, og det er derfor naturlig at de ansatte som er med på å skape resultatene også forventer uttelling, sier Sønsterud.

Årets oppgjør er som kjent et mellomoppgjør, så det skal i all hovedsak forhandles om kroner og øre. Sønsterud og resten av forhandlingsdelegasjonen i LO Stat har selvsagt notert seg resultatet i NHO-oppgjørene, der fasiten ble 2,50 kroner pr time i lønnstillegg, samt et lavtlønnstillegg på 1 krone timen. NAVO-oppgjøret havner ofte i nærheten av NHO-oppgjøret.

Flest i NAVO-helse

NAVO-oppgjøret omfatter primært statseide aksjeselskap. FO har flest medlemmer innen NAVO-helse.

Det er forhandlingene i den såkalte A-delen som skal gjennomføres først. Erfaringsmessig gjennomføres dette raskt, og resulterer i en grunnleggende bit som alle skal ha - uansett virksomhet. Deretter fortsetter forhandlingene mellom partene i de enkelte virksomhetene, før det hele rundes av igjen i en runde mellom LO Stat og NAVO.

– Dette er kjempespennende og vi skal holde medlemmene løpende orientert, lover Reese.

Følg tariffoppgjøret på: www.frifagbevegelse.no/fontene/nyheter/tariff

17.04.2007
13:04
16.12.2013 00:45