JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Om kropp

Gunn Engelsrud: Hva er kropp?Universitetsforlaget 2006
08.11.2006
11:40
15.12.2013 23:44

Tilsynelatende et enkelt spørsmål med tilsvarende enkelt svar. Men bare tilsynelatende, til tross for kroppsfikseringen i vår tid. Som forfatteren skriver: "Vi både er og har en kropp. I tillegg virker kropper på hverandre, og de blir preget av det samfunnet de lever i." Hennes faglige bakgrunn for å nærme seg kroppen er praksis fra idrett og som professor ved Seksjon for helsefag ved Universitetet i Oslo.

Forlaget skriver bak på boka at den avklarer hvilke vilkår kroppen har innen det europeiske verdisett, og forsøker å forstå kroppen både som betydningsfull organisme, subjektiv erfaring og som et kulturelt produkt.

Boka inngår i en serie hvor Universitetsforlaget utfordrer noen av Norges fremste fagformidlere til å gi svar på krevende spørsmål. Tidligere har vi blant annet omtalt boka Hva er sosialt arbeid? av professor Irene Levin.

08.11.2006
11:40
15.12.2013 23:44