JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd i forhandlingene med HSH

FO og fire andre LO-forbund brøt i går formiddag tarifforhandlingene med HSH innenfor helse-, utdanning-, og kulturområdet.
08.09.2006
08:58
15.12.2013 23:22

– Det er to forhold som gjorde det uaktuelt for oss å gå videre i forhandlingene. For det første fikk vi et lønnstilbud som lå langt under det vi har fått i offentlig sektor. Vi har lang tradisjon for at medlemmene på HSH-området skal ha like vilkår som i offentlig sektor. Derfor hadde vi ikke mer å snakke med arbeidsgiverne om, sier forbundsleder Randi Reese i Fellesorganisasjonen.

Angrep på pensjonsordning

Ifølge FO ønsker HSH å åpne for at lokale parter kan endre tariffbestemmelsene om pensjon.

– For det andre var HSH helt bastante på at de ville gjøre noe med dagens pensjonsavtale. Vi kan ikke gå med på at våre medlemmer får dårligere ordninger enn de har i dag, sier Reese, som mener bare en av arbeidsgivernes motkrav ville vært tilstrekkelig for å bryte forhandlingene, sier Reese, som er overrasket over HSH.

Mekling

Oppgjøret i HUK-området går nå til mekling hos Riksmeklingsmannen. Tidspunktet er ennå ikke fastsatt. Klarer ikke meklingsmannen å finne en løsning, kan 7000 LO-medlemmer gå ut i streik. Medlemmene er organisert i FO, Fagforbundet, Norsk Tjenestemannslag, Musikernes Fellesorganisasjon og Skolenes landsforbund.

– Vi har tradisjon for å komme fram til enighet, sier Randi Reese.

08.09.2006
08:58
15.12.2013 23:22