JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra mellomfornøyd til skuffet

Stemningen varierer fra mellomfornøyd til skuffet etter at tariffoppgjørene er i havn. Men ingen Fontene har snakket med tror på et nei fra medlemmene i oppgjørene i KS-området, staten og Oslo kommune.
30.05.2006
13:28
15.12.2013 23:05

– Jeg er ganske flat nå, vi har ikke blitt tilført nok midler til å få en skikkelig utjevning i forhold til grupper som sykepleiere og lærere, sier Pål Andreassen, hovedtillitsvalgt i Barne- og familieetaten i Oslo.Hans inntrykk er at medlemmene også er opptatt av hvordan lønna har blitt i forhold til andre grupper. – Oslo kommune bruker i liten grad betegnelsene sosionom, barnevernpedagog og vernepleier. Her heter det gjerne miljøterapeut eller barnevernkonsulent. Disse stillingskodene er lavt innplassert, sier Andreassen.

Oslo kommune kynisk

Han beklager seg over holdningen til arbeidsgiver:– Kommunen gjemmer seg bak det faktum at de får tak i fagutdannede uansett fordi så mange vil bo i hovedstaden. Dette synes jeg er en helt forkastelig holdning, sier Andreassen.– Tror du folk vil stemme nei til forhandlingsresultatet?– Nei, den forrige streiken fungerte utmattende i FO, og mange har streikevegring. Når FO Oslo enstemmig anbefaler forslaget, kommer medlemmene til å stemme ja, sier Andreassen.Selv om han er misfornøyd vil heller ikke han oppfordre folk til å stemme nei.

Skuffet over reisetid

FOs fylkessekretær i Sogn og Fjordane Rita Tonning er mellomfornøyd.– For oss har det vært en viktig kampsak å få betalt for reisetid. Jeg kan ikke se at vi har fått noe som helst på dette punktet, sier Tonning.Hun er enig med Randi Reese om at kronetillegget ved dette oppgjøret er et skritt i riktig retning. – Jeg er likevel skuffet, for dette har vi hørt før. Hvor lenge skal vi ta de små stegene? Dette er ikke en kritikk av forhandlingsdelegasjonen, de har gjort en kjempejobb. Men arbeidsgiverne viser liten vilje til virkelig å forbedre vår situasjon, sier Tonning.

Kompensasjon for videreutdanning

Når det gjelder kompensasjon for videreutdanning synes Tonning at det ble oppnådd et relativt godt økonomisk resultat. Men hun frykter at det skal bli for lett for arbeidsgiver å vri seg unna denne kompensasjonen i konkrete saker.– Da vi fikk videreutdanningskoden 7710, erfarte vi at arbeidsgiver bare kunne si at stillingene ikke stilte krav til denne kompetansen. Dermed fikk ikke alle som hadde videreutdannet seg uttelling likevel, sier hun.Tonning kommenterer at det ligger ganske mye i potten til lokale forhandlinger.– Vi har mange små klubber i fylket vårt, med fire til ti medlemmer. Vi opplever faktisk at vi får god uttelling ved lokale forhandlinger. Samtidig skaper en stor lokal pott store forventninger. Det gjør det også vanskelig å regne på det totale resultatet, sier Tonning.

30.05.2006
13:28
15.12.2013 23:05