Mer lønn til utdanningsgruppene
Det var en fornøyd Randi Reese som konstaterte at LOs representantskap nå har lagt grunnlaget for at FO kan føre en god lønnskamp for sine medlemmer under årets tariffoppgjør.
– Jeg synes vi hvert år får en litt bedre tone i forslaget fra representantskapet. Det heter i forslaget at ”det er fortsatt LO-grupper som ikke får rimelig uttelling for lang utdanning”. Dette er en støtte til vår kamp, sier Randi Reese.I vedtaket heter det også at ”(frontfagsmodellen) gir således mulighet til kompensasjon til områder/grupper som systematisk over tid er blitt hengende etter i lønnsutviklingen”. Reese oppfatter også dette som en støtte til FOs lønnskrav.I et innlegg på møtet refererte Reese til LO-kongressens klare vedtak om velferdsstaten. Hun viste også til at LO-medlemmene rangerte velferdsspørsmål høyest i sine innspill før valget. – I denne velferdsstaten trenger vi kompetente helse- og sosialarbeidere. Barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere har i snitt godt under 100 000 kroner mindre i årslønn enn tilsvarende grupper i privat sektor. Vår normerte sluttlønn er 40 000 kroner under lærere med tilsvarende utdanning som oss, sa Reese.
Kompetanse og lederansvar
Hun understreket også behovet for anerkjennelse av kompetanse og lederansvar, og minnet om at ansatte med hovedfag heller ikke får lønnsmessig uttelling for sin utdanning. Reese avsluttet med et gammelt FO-krav: – Det er behov for sterkere veiledningsinnsats for å mestre tunge jobber, sa hun.Av alle LOs forbund er det FO som øker mest i medlemstall om dagen. Dette tror Reese er fordi det er et profesjonsforbund, som også er medlem av LO.LO har om lag 100 000 medlemmer i kategorien langtidsutdanna. Også Skolenes Landsforbund og Musikernes fellesorganisasjon understreket utdanningsgruppenes behov. Før representantskapets møte delte FOs Oslo-avdeling ut roser med krav om at utdanning skal lønne seg. " Utjevn urettmessige lønnsforskjeller mellom privat og offentlig sektor " , het det blant annet i hilsenen fra FO.
Siste nytt
Kristin Ugstad Steinrem er avdelingsdirektør for internasjonale tjenester i Bufdir.
Bufdir
Bollywood-filmen: – Viktig for oss å se hvordan filmen fremstiller norsk barnevern
– Norge er ikke vaksinert mot splittelse. Vi kan ikke ta demokratiet og våre verdier for gitt, sier kvinnen som har lovet å hedre sine døde venner med et liv i kamp.
Hanna Skotheim
Hun ble sosionom for å leite etter gullet i mennesker som sliter. Nå jakter Ina Libak kraften i et kriserammet Ap
Mye lest
Kristin Ugstad Steinrem er avdelingsdirektør for internasjonale tjenester i Bufdir.
Bufdir
Bollywood-filmen: – Viktig for oss å se hvordan filmen fremstiller norsk barnevern
Kulturkompetanse handler om å møte andre mennesker med åpenhet og interesse. Alle familier trenger å bli møtt med slik interesse, uavhengig av om de heter Olsen eller Chattarjee, skriver Eivind Meland og Bjørn Spord Thomassen i dette innlegget.
Skjerndump