JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rasende på Bufetat

Nina Knutsen ved Fosterhjemsavdelingen i Bufetat Stavanger taper minst 30 000 kroner i året på overgangen fra det tidligere fylkeskommunale barnevernet til Bufetat. – Vi er rasende og frustrerte, sier hun til embla-fontene.no
02.02.2006
14:31
15.12.2013 22:39

Hun er fagkonsulent, tillitsvalgt og en av hele seks ansatte ved Fosterhjemsavdelingen som er dårligere lønnet på grunn av sin fortid i det fylkeskommunale barnevernet. De seks har ansiennitet på 23 til 35 år, og samtlige ligger ett til to lønnstrinn under kolleger som er ansatt etter opprettelsen av den statlige barnevernsetaten i 2004 og har langt lavere ansiennitet. Noen av dem, inkludert Nina Knutsen selv, har dessuten videreutdanning som ikke har blitt godkjent lønnsmessig.– Ikke bare er vi forbannet fordi nyansatte kolleger får mer lønn enn oss, vi mener faktisk at vi selv burde få mer lønn enn dem, sier Nina Knutsen. Hun påpeker også at de nyansatte er plassert i andre lønnsrammer, og dermed vil forskjellene øke etter hvert som de får lengre ansiennitet.

”Dårlig jobb”

Knutsen forteller at hun i sin tid fikk godkjent sin videreutdanning i flerkulturell forståelse, men at Bufetat sier de ikke vil stå til ansvar for en protokoll som i sin tid ble inngått mellom fagforeningen (FO) og fylkeskommunen. Dermed får hun ikke noen lønnskompensasjon for videreutdanningen. – Arbeidsgiver sier til oss at dette skjer fordi fagforeningen har gjort en dårlig jobb, men det er jo faktisk ikke fagforeningen som lønner oss. Det er Bufetat, sier hun. – Nå må FO legge seg i selen for å få rettet opp disse skjevhetene. Alle som har blitt utsatt for dette må navngis slik at vi sikrer at de får en rettferdig lønn. Vi må få lønn for den kompetansen og ansienniteten vi har, slik at alle i samme virksomhet lønnes etter samme prinsipper. Dette må FO prioritere høyt, og så kan det hende at noen andre må vente på høyere lønn, sier Nina Knutsen.

Søkte egen jobb

Randi Mossefinn ved Familiesenteret i Stavanger, som også er underlagt Bufetat, var en av fem som søkte sin egen jobb i 2004 da en stilling ved Familiesenteret som tilsvarte deres egen ble utlyst. Årsaken var frustrasjon over at de fem faktisk tapte lønn på å ha med seg erfaring fra fylkeskommunen. Mossefinn sa den gangen at hun ønsket å tydeliggjøre det absurde i situasjonen.Men responsen fra arbeidsgiver var laber. Bare en av de fem ble innkalt til intervju, til tross for at alle var svært godt kvalifiserte. Randi Mossefinn sier at de fem opplevde seg tatt lite på alvor som søkere til stillingene. De fortsatte imidlertid i sine gamle stillinger.Det er nok ikke lønn som er årsak til at de fem fortsatt jobber ved Familiesenteret. – Det oppstår frustrasjon når lønn blir tema, og folk ønsker at det skal gjøres noe med skjevhetene. Vi håper FO ikke gir seg før dette er rettet opp, sier Randi Mossefinn.

02.02.2006
14:31
15.12.2013 22:39