Rasende på Bufetat
Nina Knutsen ved Fosterhjemsavdelingen i Bufetat Stavanger taper minst 30 000 kroner i året på overgangen fra det tidligere fylkeskommunale barnevernet til Bufetat. – Vi er rasende og frustrerte, sier hun til embla-fontene.no
Hun er fagkonsulent, tillitsvalgt og en av hele seks ansatte ved Fosterhjemsavdelingen som er dårligere lønnet på grunn av sin fortid i det fylkeskommunale barnevernet. De seks har ansiennitet på 23 til 35 år, og samtlige ligger ett til to lønnstrinn under kolleger som er ansatt etter opprettelsen av den statlige barnevernsetaten i 2004 og har langt lavere ansiennitet. Noen av dem, inkludert Nina Knutsen selv, har dessuten videreutdanning som ikke har blitt godkjent lønnsmessig.– Ikke bare er vi forbannet fordi nyansatte kolleger får mer lønn enn oss, vi mener faktisk at vi selv burde få mer lønn enn dem, sier Nina Knutsen. Hun påpeker også at de nyansatte er plassert i andre lønnsrammer, og dermed vil forskjellene øke etter hvert som de får lengre ansiennitet.
”Dårlig jobb”
Knutsen forteller at hun i sin tid fikk godkjent sin videreutdanning i flerkulturell forståelse, men at Bufetat sier de ikke vil stå til ansvar for en protokoll som i sin tid ble inngått mellom fagforeningen (FO) og fylkeskommunen. Dermed får hun ikke noen lønnskompensasjon for videreutdanningen. – Arbeidsgiver sier til oss at dette skjer fordi fagforeningen har gjort en dårlig jobb, men det er jo faktisk ikke fagforeningen som lønner oss. Det er Bufetat, sier hun. – Nå må FO legge seg i selen for å få rettet opp disse skjevhetene. Alle som har blitt utsatt for dette må navngis slik at vi sikrer at de får en rettferdig lønn. Vi må få lønn for den kompetansen og ansienniteten vi har, slik at alle i samme virksomhet lønnes etter samme prinsipper. Dette må FO prioritere høyt, og så kan det hende at noen andre må vente på høyere lønn, sier Nina Knutsen.
Søkte egen jobb
Randi Mossefinn ved Familiesenteret i Stavanger, som også er underlagt Bufetat, var en av fem som søkte sin egen jobb i 2004 da en stilling ved Familiesenteret som tilsvarte deres egen ble utlyst. Årsaken var frustrasjon over at de fem faktisk tapte lønn på å ha med seg erfaring fra fylkeskommunen. Mossefinn sa den gangen at hun ønsket å tydeliggjøre det absurde i situasjonen.Men responsen fra arbeidsgiver var laber. Bare en av de fem ble innkalt til intervju, til tross for at alle var svært godt kvalifiserte. Randi Mossefinn sier at de fem opplevde seg tatt lite på alvor som søkere til stillingene. De fortsatte imidlertid i sine gamle stillinger.Det er nok ikke lønn som er årsak til at de fem fortsatt jobber ved Familiesenteret. – Det oppstår frustrasjon når lønn blir tema, og folk ønsker at det skal gjøres noe med skjevhetene. Vi håper FO ikke gir seg før dette er rettet opp, sier Randi Mossefinn.
Siste nytt
Kristin Ugstad Steinrem er avdelingsdirektør for internasjonale tjenester i Bufdir.
Bufdir
Bollywood-filmen: – Viktig for oss å se hvordan filmen fremstiller norsk barnevern
– Norge er ikke vaksinert mot splittelse. Vi kan ikke ta demokratiet og våre verdier for gitt, sier kvinnen som har lovet å hedre sine døde venner med et liv i kamp.
Hanna Skotheim
Hun ble sosionom for å leite etter gullet i mennesker som sliter. Nå jakter Ina Libak kraften i et kriserammet Ap
Mye lest
Kristin Ugstad Steinrem er avdelingsdirektør for internasjonale tjenester i Bufdir.
Bufdir
Bollywood-filmen: – Viktig for oss å se hvordan filmen fremstiller norsk barnevern
Kulturkompetanse handler om å møte andre mennesker med åpenhet og interesse. Alle familier trenger å bli møtt med slik interesse, uavhengig av om de heter Olsen eller Chattarjee, skriver Eivind Meland og Bjørn Spord Thomassen i dette innlegget.
Skjerndump