Rusklinikk i Bærum nedlegges?
Asker og Bærum vil omorganisere rusomsorgen i kommunene. Resultatet kan bli at den sosialmedisinske klinikken Åsterud nedlegges.
Det er nedsatt ei arbeidsgruppe som skal se på rusomsorgen i kommunene. - Vi kan bli nedlagt til fordel for en avdeling som skal ta for seg både avrusning, stabilisering og utredning av fysisk og psykisk helse hos rusmisbrukere, sier fungerende avdelingsleder ved Åsterud, Aud de Jong. Hun er enig med kommunene i at avrusningstilbudet har vært alt for dårlig i kommunen siden dette feltet ble nedlagt i 2002. - Men det er trist hvis vårt tilbud forsvinner. Vi er innstilt på en omstilling for egen del, men nedlegging av et aktivt rehabiliteringstilbud til ti rusmisbrukere beklager vi, sier de Jong.Åsterud har brukere som knapt kjenner noe annet enn ruslivet, men også noen som har god boevne og som har vært i jobb tidligere. Det nye tilbudet som skal utredes er tenkt lagt til Sykehuset Asker og Bærum, og skal ha 12 plasser.Odd Ravn fra FO Akershus forteller til Fontene at FO stiller seg avventende til saken er utredet. - Jeg forstår at de ansatte på Åsterud reagerer, og hadde nok heller sett at rusfeltet i Asker og Bærum ble styrket med en supplering heller enn en nedlegging av Åsterud. Men de ansatte vil være sikret jobber, så vi får se saken an, sier han. FO blir representert i utredningsgruppa med Anders Markeset.
Siste nytt
De ansatte ved Nav Årstad er fortsatt preget etter drapet på en kollega for snart to år siden, forteller både leder og tilltisvalgt. Her et bilde fra kontoret i dagene etter drapet.
Torstein Bøe / NTB
Etter Nav-drapet i Bergen: 25 ansatte har sluttet hittil i år
Hanna Skotheim
Steile fronter i kjønnsdebatten skremmer fagfolk: – Vi er redde for å krenke
Mye lest
John Kjetil Støle mener politiets manglende kunnskap om hva sosialarbeidere gjør, kan få konsekvenser for hjelpen de gir.
Erling Slyngstad-Hægeland
John Kjetil har ofte vært frustrert på barnevernet. Nå blir han sosionom for å forstå dem bedre
Vi må forstå at det er skadelig å flytte barn så ofte som fem ganger, skriver Roar Lillebostad.
Colourbox/Privat