JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rusklinikk i Bærum nedlegges?

Asker og Bærum vil omorganisere rusomsorgen i kommunene. Resultatet kan bli at den sosialmedisinske klinikken Åsterud nedlegges.
09.08.2005
12:34
15.12.2013 21:07

Det er nedsatt ei arbeidsgruppe som skal se på rusomsorgen i kommunene. - Vi kan bli nedlagt til fordel for en avdeling som skal ta for seg både avrusning, stabilisering og utredning av fysisk og psykisk helse hos rusmisbrukere, sier fungerende avdelingsleder ved Åsterud, Aud de Jong. Hun er enig med kommunene i at avrusningstilbudet har vært alt for dårlig i kommunen siden dette feltet ble nedlagt i 2002. - Men det er trist hvis vårt tilbud forsvinner. Vi er innstilt på en omstilling for egen del, men nedlegging av et aktivt rehabiliteringstilbud til ti rusmisbrukere beklager vi, sier de Jong.Åsterud har brukere som knapt kjenner noe annet enn ruslivet, men også noen som har god boevne og som har vært i jobb tidligere. Det nye tilbudet som skal utredes er tenkt lagt til Sykehuset Asker og Bærum, og skal ha 12 plasser.Odd Ravn fra FO Akershus forteller til Fontene at FO stiller seg avventende til saken er utredet. - Jeg forstår at de ansatte på Åsterud reagerer, og hadde nok heller sett at rusfeltet i Asker og Bærum ble styrket med en supplering heller enn en nedlegging av Åsterud. Men de ansatte vil være sikret jobber, så vi får se saken an, sier han. FO blir representert i utredningsgruppa med Anders Markeset.

09.08.2005
12:34
15.12.2013 21:07