JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil lovfeste forebygging

LO vil jobbe for lovfesting av forebyggende barne- og ungdomsarbeid som et offentlig ansvar. Dette fikk FOs Kjetil A. Ostling gjennomslag for på LO-kongressen.
13.05.2005
14:38
15.12.2013 21:02

– Jeg er kjempefornøyd. Når LO med sine 850 000 medlemmer går inn for dette, betyr det at kravet har stor styrke. Nå gjenstår det å se hvordan dette følges opp, sier Kjetil A. Ostling til Fontene.

Han kjenner spesielt godt barnevernet i Oslo, og har registrert hvordan bydelene i Oslo strever med å prioritere tiltak for barn og unge. – Bydelene har et snittunderskudd på 4-5 millioner kroner, noen ligger på 15 millioner kroner i underskudd. Da er det vanskelig å finne det rette barnevernstiltaket uten å la seg styre av økonomi. Forebyggende tiltak klarer de ikke å skape. – Det er all grunn til å minne om at forebyggende barne- og ungdomsarbeid er lovfestet både i Danmark og Sverige, sier Ostling.

Redaksjonskomiteen mente det ville holde å gå inn for at kommunene skulle sikres tilstrekkelige midler. Dette var imidlertid ikke FO enige i. På kveldsmøtet 9. mai påpekte Kjetil A. Ostling i et innlegg for kongressen at stadig flere barn ikke får nødvendig trygghet eller vern fra sine hjem, og at sulteforede kommuner bruker barne- og ungdomsarbeidet som salderingsposter.

Da det ble klart at Fagforbundet med sine 77 delegater ville støtte kravet, følte FO-delegasjonen at det gikk riktig vei. Saken var vunnet.

13.05.2005
14:38
15.12.2013 21:02