JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tilbud til spilleavhengige

Ringerike kommune har startet en samtalegruppe for spilleavhengige i regi av ruskonsulent Lars Hillestad. I gruppa deltar både de som har fått hjelp for sin avhengighet tidligere og de som ikke har hatt behandling.
22.04.2005
13:37
15.12.2013 21:01

- Eneste forutsetning for å delta er at du ønsker å slutte med gambling, forteller Hillestad.Gruppa drives som ei gruppe innenfor Anonyme gamblere (GA). Hillestad har fått god hjelp fra denne organisasjonen for å starte opp. Han forteller at noen har reagert på tilknytningen til GA, men mener selv det er nyttig å bruke et opplegg som allerede er utprøvd. GA er en internasjonal organisasjon.Hillestad forteller at kommunen henviser spilleavhengige til behandling på Bragernes behandlingssenter i Drammen. Også fastleger henviser til det polikliniske tilbudet som finnes der. Dette behandlingstilbudet innebærer en kveld i uka i seks til åtte uker. - Tilbudet til spilleavhengige er på langt nær så godt utbygd som rusomsorgen, sier Hillestad.Foreløpig har gruppa hatt to møter.- Vi kjenner til at mange i kommunen vår har problemer med spilleavhengighet, og vi forsøker å spre ryktet om gruppa så godt vi kan. Men det er høy terskel for mange å innrømme at de har et problem, sier han.Felles for mennesker med spilleavhengighet er at de sliter både økonomisk og psykisk. Hillestad forteller at flere går med selvmordstanker. Noen gjør underslag på jobben. Mange sliter med skyld, skam og depresjoner. Ødelagte tillitsforhold til ektefelle, familie og venner er typisk.- Vi håper på at gruppa skal kunne gå for egen maskin etter ei stund, sier Hillestad, som understreker viktigheten av at hjelpeinstanser kjenner til at det finnes råd, også for spilleavhengighet.

Aktuelle lenker: Anonyme gamblere, www.ganorge.no eller telefon 95 81 09 34Hjelpelinjen for spilleavhengige 800 800 40, fra klokken 9 til 21 hver dag. Gratis om du ringer fra fasttelefon. Nettsted: www.hjelpelinjen.no Kontakttelefon for pårørende 77 71 00 03 / 952 30 375Norsk foreningen for pengespillproblematikk www.bks.no/nfp.htm

22.04.2005
13:37
15.12.2013 21:01