JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Millioner til Nav-forskere

Høgskolen i Østfold (HiØ) skal forske fram et bedre Nav. Arbeids- og velferdsdirektoratet har bevilget 22 millioner kroner til prosjektet, som skal vare i fire år.
14.08.2013
13:44
16.12.2013 23:29

vibeke.liane@lomedia.no

I prosjektet skal ansatte ved HiØ og i Nav utveksle erfaringer og kunnskaper som skal sikre at de nyutdannede har kunnskapene det er behov for i Nav.

Prosjektet retter seg mot ansatte i Nav som jobber med brukere med sammensatte behov og nedsatt arbeidsevne.

Bredt sammensatt

Prosjektet er et samarbeid mellom HiØ, Fylkesmannen i Østfold og Buskerud, samt Nav Østfold og Buskerud. En gruppe ansatte ved Nav-kontorene i Moss, Rygge, Lier, Hurum og Røyken er frikjøpt for å delta i prosjektet.

Utvikle metoder

Prosjektet skal bidra til en mer kunnskapsbasert praksis ved Nav-kontorene. – Vi ønsker å finne fram til metoder for bedre samarbeid og kunnskapsdeling på tvers av forskning, utdanning, tjenestene og brukerne for å forbedre tjenestene i Nav, forteller høgskolelektor Christian Ebeltoft som er deltaker i prosjektet.

Han forteller at de skal utvikle bachelor studiene i arbeids- og velferdsfag og sosialt arbeid for å gjøre nyutdannede bedre rustet for å arbeide i Nav.

Sprer erfaringene

Arbeids- og velferdsdirektoratet har initiert prosjektet. I fireårsperioden skal prosjektdeltakerne prøve ut et læringssystem som inneholder møteplasser og elektroniske databaser. Underveis skal de arrangere nettverkskonferanser for å spre erfaringene.

14.08.2013
13:44
16.12.2013 23:29