JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Liv Meisingset kåret til årets sosialarbeider

Vernepleier Liv Meisingset får årets sosialarbeiderpris for sitt mangeårige arbeid med utviklingshemmede i Nepal.

solfrid.rod@lomedia.no

Meisingset har stått i front for å bygge opp et dagsenter for voksne med utviklingshemming i Nepal, og er i gang med å etablere et tilsvarende tilbud til barn.

Som primus motor i FOs solidaritetsprosjekt i landet samarbeider hun med lokale foreldregrupper.

Kunnskap og holdninger

Nepal er et av verdens fattigste land, det er lite kunnskap om utviklingshemming, og mange er isolerte i hjemmet. Meisingset har i en årrekke bidratt til å formidle kunnskap og endre holdninger. I begrunnelsen for prisen beskrives hun som kreativ, utholdende og full av pågangsmot.

Til daglig arbeider Meisingset som høgskolelektor på Høgskolen i Sør-Trøndelag. Her har hun sørget for at både vernepleierstudenter og fysio- og ergoterapeutstudenter reiser til Nepal for å ha praksis.

Fag og solidaritet

FO har som mål å bidra til utviklingsprosjekter der sosialt arbeid og sosialpedagogikk er viktige elementer, samt å styrke det internasjonale engasjementet blant FOs medlemmer.

Alt dette har Liv Meisingset gjort i en årrekke, sa forbundsleder Mimmi Kvisvik da hun argumenterte for årets pristildeling. Landsstyret svarte med applaus og gratulasjoner.

Prisen deles ut på et arrangement i Oslo i anledning den internasjonale sosialarbeiderdagen 19. mars.

Fontene hadde portrettintervju med Liv Meisingset like før jul i fjor. Det finner du her.

Omtale av FOs prosjekt i Nepal finner du i Fontene nr. 11/2010. (Klikk på kalenderikonet og velg riktig utgave)