JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO venter kvinnefokus

FO-leder Rigmor Hogstad ønsker, og venter, at den nye arbeidsministeren skal gjøre noe med helseproblemene som finnes i typiske kvinneyrker.
21.09.2012
12:27
16.12.2013 20:15

– Vi har høye forventninger til Anniken Huitfeldt som leder for Arbeiderpartiets kvinnenettverk. Regjeringen er i gang med en reform rundt yrkesskaderettighetene, og vi håper å få bukt med likestillingsutfordringene i forhold til disse, sier Hogstad til Fontene.

– Kvinnearbeidsplasser har en helt annen form for helserisiko enn typiske mannsarbeidsplasser. Vi har for eksempel medlemmer som sliter med belastningsskader og ettervirkninger av vold og trusler. Dette er i dag ikke godkjent som yrkesskader, sier forbundslederen.

Psykisk helse

Arbeidsdepartementet har ansvar for mange av Fellesorganisasjonens hjertesaker, som for eksempel fattigdomsproblematikk, understreker Hogstad, som så fort som mulig vil prøve å få et møte med den nye ministeren for å drøfte disse temaene.

Men Anniken Huitfeldt er ikke den eneste av fredagens nyutnevnte statsråder hun har bestemte krav til.

– Jeg har en oppfordring til Jonas Gahr Støre som ny helseminister om å få tilbake satsingen på psykisk helsevern, sier hun.

– Opptrappingsplanen for psykisk helsevern ble avsluttet i 2008 fordi man hadde "nådd målet". Men i etterkant har de enkelte helseforetakene i praksis foretatt en nedtrapping. Dette får lite oppmerksomhet i all de andre debattene om det norske helsevesenet, sier Rigmor Hogstad.

21.09.2012
12:27
16.12.2013 20:15