JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vitneplikten overkjører streikeretten

Et FO-medlem må møte i Tingretten i en sak hvor foreldrene anker barnevernets beslutning om å overta omsorgen, forteller klubbleder Tone Risvoll Kvernes i Kongsberg.
05.06.2012
10:55
16.12.2013 19:25

vibeke.liane@lomedia.no

FO-klubben i Kongsberg kommune hadde mange runder før de ga etter for Tingrettens krav om at saken ikke skulle utsettes. De mener saken burde utsettes til streiken er over. FO-medlemmet vitner i ankesaken i morgen og torsdag.

– Gutten er i trygge hender. Han er i fosterhjem. Vi ville bruke denne saken til å markere konsekvensene av at vi er i streik overfor rettssystemet. Men Tingretten krevde at saken skal gå nå, sier Kvernes.

Tverr rett

Siden Tingretten likevel mener saken bør gå nå, valgte FO-klubben å sende det streikende medlemmet i Tingretten fordi hun kjenner saken best. – Vi vil at gutten skal få best mulig behandling i rettssystemet.

Kvernes hevder at retten ikke nøler med å utsette saker i Fylkesnemnda i både to og tre måneder hvis dommeren er syk. – Når det er noe den andre veien, gjelder ikke den samme reglen, mener Kvernes.

Akutt dispensasjon

Hun forteller at de ikke nølte med å gi et medlem dispensasjon fra streiken for å møte i fylkesnemnda i forrige uka.

– Den saken gjaldt en gutt som lever i en situasjon med omsorgssvikt. Det er noe helt annet, framholder Kvernes.

Trapper opp streiken

Fra i morgen tas ytterligere tre medlemmer i FO Kongsberg ut i streik. Det innebærer at 38 FOere i Sølvbyen er streik hvis meklingene ikke fører fram. – Da tar vi ut et medlem i barneverntjenesten, et medlem i Nav og et medlem som jobber i den psykisk helsetjenesten.

05.06.2012
10:55
16.12.2013 19:25