JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barnevernsbarn ble forbilde

Cecilia Dinardi er årets forbilde. I dag ble hun priset av statsråd Audun Lysbakken.
14.11.2011
13:31
16.12.2013 17:36

mia.paulsen@lomedia.no

– Cecilia gir en stemme til grupper som kan ha vanskelig for å bli sett og hørt. Prisvinneren er et stort forbilde og en inspirasjon for barn og unge, sa statsråd Audun Lysbakken da han delte ut prisen.

Barnevernsbarn og asylsøkerbarn

Dinardi har et sterkt engasjement for blant annet barnevernsbarn og asylsøkerbarn. Hun kom til Norge fra Chile som asylsøker med sin mor og to søsken da hun var 12 år gammel. Da hun var 13 ble hun plassert under barnevernets omsorg og bodde i fosterhjem. Som 17-åring ble hun mor til ei jente.

Drar nytte av problemerfaringer

Juryen mener norsk-chilenske Cecilia er en ekte overlever. «Hennes livshistorie og engasjement viser unge mennesker ikke bare hvordan det er mulig å snu egne utfordringer til muligheter, men også hvordan det er mulig å løfte egne utfordringer på et strukturelt nivå og slik gjøre en forskjell for mange andre i lignende livssituasjoner,» skriver juryen.

Etablerte Landsforeningen

Et sterkt engasjement for situasjonen til barnevernsbarn førte til at Cecilia allerede som 16-åring var med på å etablere det som i dag er Landsforeningen for barnevernsbarn. Hun sitter også i styret for Oslo barnevernsamband.

Juss-student

For tiden avslutter Cecilia sin master i rettsvitenskap, og jobber som trainee i et advokatfirma som spesialiserer seg i barnerett. Ved siden av arbeid og studier er hun også aktiv i Aleneforeldreforeningen og Gatejuristen i Oslo.

Bidrar

Juryen skriver videre:

«Med bakgrunn i egen erfaring under barnevernet og som ung mor viser hun unge mennesker i dag hvordan det er mulig å lykkes og samtidig bidra med det lille ekstra i mange andre menneskers liv.»

Kronprinsen til stede

Prisen for Årets Forbilde går til en voksen med innvandrerbakgrunn som gjør en særlig innsats for barn og ungdom. Til stede under utdelingen var H.K.H. Kronprins Haakon.

14.11.2011
13:31
16.12.2013 17:36