JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avstår fra anbud

Kirkens Bymisjon vil ikke delta i anbud på enkelpersoner. – Et flott budskap, det offentlige må ha grepet på disse tjenestene og ikke aktørene, sier Anna-Sabina Soggiu i FOs arbeidsutvalg.
05.09.2011
14:44
16.12.2013 16:52

vibeke.liane@lomedia.no

Soggiu har ikke illusjoner om at alle aktørene innen tjenesteyting vil fatte den samme fromme beslutningen.

– Men det er et sterkt signal til de andre. FO er imot anbudsutsetting av tjenester som folk trenger. Det er ekstra problematisk når tjenestene til enkeltpersoner legges ut på anbudstorget, da kan det medføre brudd på personvernet, fremholder Soggiu.

Anbud trenerer beslutninger

Før helgen kom Kirkens Bymisjon med budskapet om at de ikke vil delta i anbudet på enkeltpersoner. De mener det først og fremst handler om et helhetlig faglig ansvar:

«Ved innflytting basert på konkurranse på enkeltpersoner pulveriseres denne og vi blir ute av stand til å ta et helhetlig ansvar. Dette betyr også etter vår vurdering et dårligere tilbud og lavere faglig kvalitet».

Kirkens Bymisjon mener anbudsutsetting på enkeltpersoner fører til at en rekke bosettingssaker nå stopper opp fordi Byrådet ikke vil fravike anbudsregimet.

«Markedsideologi går foran behovet for å gi hjelpetrengende et akseptabelt botilbud», skriver Kirkens Bymisjon i en pressemelding.

05.09.2011
14:44
16.12.2013 16:52