Ny leder i Møre og Romsdal
Marit Selfors Isaksen overtar etter Peter Sortevik som fylkesleder i FO Møre og Romsdal. At forbundet kan tilpasse stillingen til en småbarnsmor, mener hun er god likestillingspolitikk.
Marit Selfors Isaksen (38) er fra Sortland, den blå by i Vesterålen, men flyttet sørover til Mjøsas vestbredd Gjøvik for å utdanne seg til rideinstruktør. I mjøstraktene møtte hun ikke bare hester, men også en mann fra Sunndalsøra som hun ville dele livet med.
I år 2000 startet hun vernepleierutdanning på Lillehammer. To år seinere flyttet hun sammen med sin utvalgte til Sunndalsøra og måtte ukependle til Lillehammer det siste året av utdannelsen. Det hendte hun startet hjemmefra klokka 4:15. I ukedagene bodde hun litt hos venner og bekjente. Det var et tøft liv. Hun hadde også små unger på den tida. I dag er ungene 6, 10 og 18 år.
Tilgjengelighet og fleksibilitet
Som ferdig utdannet vernepleier i 2003, meldte hun seg raskt inn i FO. I Sunndal kommune fikk hun stilling som miljøterapeut, ble raskt plasstillitsvalgt og medlem av representantskapet etter et halvt år. I 2005 ble hun styremedlem i FO Møre og Romsdal, og de siste to årene har hun sittet i AU. I forrige periode var hun også andre vara til landsstyret.
– Når bestemte du deg for å bli fylkesleder?
– Vi begynte å snakke om dette i november i fjor. Etter FO-kongressen bestemte Petter Sortevik seg for å gå av som leder etter seks år. Han har løftet politikken inn i avdelingen, og jeg har lært mye av ham. Nå gjelder det bare å fortsette hans arbeid.
– Hva er den største utfordringen?
– Mer tilgjengelighet og større fleksibilitet. Hovedkontoret vårt er i Ålesund der sekretær Norunn Hagen fortsatt skal sitte. Jeg skal imidlertid ha kontoret mitt i Sunndal. Men ikke hjemmekontor, sier hun.
God likestillingspolitikk
Selfors Isaksen mener det er viktig å engasjere medlemmene.
– Sjøl om fylket er stort, har det aldri vært vanskelig å holde medlemmene sammen. Men det krever nær kontakt. Norunn og jeg kjenner hverandre godt, og hun har dessuten lang erfaring, sier hun og avslører at helse- og sosialpolitikk er det hun sjøl brenner mest for.
– Hadde du tatt lederjobben om du ikke fikk ha kontoret i Sunndal?
– Nei, det var en forutsetning. Og jeg syns det var flott av forbundet å akseptere dette. Det vitner om et forbund med en god likestillingspolitikk, sier Marit Selfors Isaksen.
Siste nytt
Laila Robert synes det er tøft å måtte gjennom kontroll på grensa mellom Norge og Sverige på vei til og fra jobb. Nå er hun sykmeldt.
Privat
Vernepleier Laila ble syk av Sverige-pendling: – Du føler deg som en kjeltring
– Det er veldig viktig at studentene opplever dette som relevant for dem. Vi har gått grundig gjennom pensum på de ulike utdanningene for å lage oppgaver der alle har noe å bidra med, sier prosjektleder Torhild Skotheim.
Hanna Skotheim
OsloMet tar grep: Slik skal studentene bli flinkere til å jobbe med barn
Mye lest
– Som pårørende er man allerede i dag maktesløs. Hvis rusreformen vedtas, blir vi enda mer aleine, mener Merete Almås. Hun er svært bekymret for konsekvensene av rusreformen helse- og omsorgsminister Bent Høie la fram forrige uke.
Leif Martin Kirknes og Kristin Heier/Studio Design
– Som pårørende får jeg vondt i magen av å lese forslaget til rusreform
Magnus Alu Andersen (t.v.) er leder for Netcompanys norske barnevernssatsing og Lars Andreas Eidsheim er prosjektleder i DigiBarnevern sitt fagsystem. Fontene møtte dem i Netcompany sine lokaler.
Hanna Skotheim