JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

92 dager og like blid

- Regjeringer får 100 dager på seg. Etter 92 dager synes jeg vi er godt i gang, sa FO-leder Rigmor Hogstad da hun i formiddag åpnet kongressperiodens første landsstyremøte.

solfrid.rod@lomedia.no

- Det er utrolig rart å være her i denne rollen. Jeg har grugledet meg lenge, røpet Hogstad, som tidligere har representert FO Oslo i landsstyret.

Store forventninger

- Jeg merker at mange har store forventninger til oss i den nye ledelsen. Og det har jeg også, fortsatte Hogstad.

Og viste til at arbeidsutvalget i de 92 dagene de har sittet har sendt av gårde seks høringsuttalelser, besøkt flere stortingskomiteer og etablert samarbeid med blant annet Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO), Norsk forbund for utviklingshemmede (NFU), Norsk folkehjelp og Fafo.

Indremedisin

Også internt på forbundskontoret har den ferske ledelsen nok å henge fingrene i. I tillegg at fire av fem i den politiske ledelsen er nye, er det også mange nyansatte i administrasjonen.

Forbundskontoret kom dårlig ut i en arbeidsmiljøundersøkelse i fjor, og Hogstad forsikret at ledelsen jobber aktivt for å bedre arbeidsmiljøet.

Den tidligere fagavdelingen er delt i tre avdelinger, og en ekstern veileder er hyret inn for å bistå omorganiseringen.

Finne seg sjæl

- Å ha med en utenfra har vi funnet ut er lurt for oss i AU også når vi skal gå opp noen veier. Det handler litt om å finne seg sjæl, sa Hogstad.

Det kan være vanskelig å gå inn i debatter når folk ikke kjenner hverandre, fastslo hun, og inviterte representantene i tur og orden opp på talerstolen i det hun kalte en styrt presentasjon.

Talenter og ambisjoner

- For at talerstolen skal bli mindre skummel, tar vi det der, sa Hogstad. Og ville vite høre om FO-erfaringer, forventninger til landsstyret og ”hva ingen i FO vet om deg”.

Dermed var det duket for skjulte talenter innen kappgang, orientering, fotball, fiskefiletering, våpenhåndtering, musikk, motorkjøretøyer og kasting av brostein, samt applaus, latter og høye ambisjoner.

Både ferske og erfarne landsstyrerepresentanter ønsker seg takhøyde, åpne debatter og aksept for uenighet.

Flere sa at de håper landsstyret kan fungere som bindeledd mellom forbundskontoret og FO ute. Det er også store forventninger til at kampanjen Uredde stemmer skal bidra til å gjøre FO synligere og tydeligere.

Tariff og politikk

Landsstyret er samlet i Lillestrøm i tre dager.

Vårens tariffoppgjør, de profesjonsspesifikke kapitlene i den utdanningspolitiske plattformen, prioriterte områder og handlingsplaner står på sakslista.

I tillegg skal det nye landsstyret oppnevne medlemmer til sine rådgivende utvalg.