JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt e-læringsprogram om utviklingshemning

Mange utviklingshemmede går med helseplager som ikke blir oppdaget. E-læringsprogrammet "Helseoppfølging av personer med utviklingshemning" hever kompetansen til helsearbeidere.
11.03.2010
14:50
14.12.2013 12:45

En rapport som NAKU (Nasjonalt kompetansesenter om utviklingshemning) laget i 2007 konkluderte med at det er en manglende kunnskap og kompetanse i helseoppfølgingen av personer med utviklingshemning.

Denne uka åpnet helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen opplæringsprogrammet som NAKU har utviklet.

Programmet, som er lett og bruke, består av fagtekster, filmer og animasjoner. Innholdsoversikten gjør det enkelt å finne fram til problemstillingen man er opptatt av.

Programmet er særlig utarbeidet med tanke på ansatte i sektoren som ikke har formell utdanning. NAKU mener andre grupper av helsepersonell, utdanningsinstitusjonene og pårørende også vil ha nytte av e-opplæringsprogrammet.

"Helseoppfølging av personer med utviklingshemning" ligger ute på hjemmesidene til NAKU, og er gratis.

11.03.2010
14:50
14.12.2013 12:45