JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ledelsen vet ikke hva ansatte kan

FO er lite fornøyd med at kommune-Nav ble holdt utenfor stortingshøringen 15. januar. I et brev til Kontroll- og konstitusjonskomiteen etter høringen skriver de at vesentlige forhold i Nav ikke kom fram.
27.01.2010
12:36
14.12.2013 12:44

mia.paulsen@lomedia.no

Forbundet, som i likhet med KS ikke var innkalt til høringen, er blant annet bekymret over at Nav ikke etterspør sosialfaglig kompetanse når de ansetter ledere. – Det stilles nesten bare krav om ledelseskompetanse. Dette har medført at Nav i stor grad har en ledelse som ikke har innsikt i hvilke faglige tiltak Nav må utvikle, og hvordan ansatte må arbeide faglig for å gi et målrettet tilbud til brukerne av Nav, skriver FO i brevet. En rapport om Navs kompetansebehov bekrefter at Nav-ledere i størst grad etterspør kompetanse på arbeidsliv, stønader og ytelser samt IKT.

Bredt spekter av kompetanse

Rapporten, som er laget av Rambøll Management Consulting på oppdrag for Arbeids- og inkluderingsdepartementet (nå Arbeidsdepartementet) vil sannsynligvis bli offentliggjort i februar, ifølge FOs tredje nestleder Mimmi Kvisvik. Den viser at andre aktører rundt Nav etterspør høyere utdanning, og at de etterspør et bredt spekter av kompetanse, blant annet sosionom- og velferdsviterkompetanse.

Mangler kunnskap

I brevet skriver FO også at det er for liten kunnskap om de ansattes kompetanse i Nav, og at det er helt vanlig å oppleve at ledere og organisasjonsutviklere ikke har kunnskap om hva sosialfaglig kompetanse er. FO mener denne kompetansen kommer i skyggen av fokus på IKT og de byråkratiske ordningene i Nav.

– FO erfarer at Nav er i ferd med å bli et byråkratisk samlebånd mellom enheter her og der, skriver FO til Kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Skal samarbeide

Mimmi Kvisvik forteller at FO har fått forsikringer fra arbeidsminister Hanne Bjurstrøm om at den videre behandling av Rambøll-rapporten vil skje i samarbeid med blant annet de ansattes organisasjoner.

– Bjurstrøm understreket også i et møte med oss hvor viktige vi er i forhold til den jobben vi gjør i Nav, sier Kvisvik.

27.01.2010
12:36
14.12.2013 12:44