Forskerne kommer
Yngve Nilsen:En sterk stilling?Norsk forskerforbunds historie Vigmostad Bjørke 2005
Forskernes fagforbund, Forskerforbundet, er blitt middelaldrende. I år fyller de femti år, har 14 700 medlemmer, og feirer jubileet blant annet med en bok om seg selv. Boka er laget av Yngve Nilsen ved Handelshøgskolen BI i samarbeid med en bokkomite.Da organisasjonen ble stiftet i 1955 tok de navnet Fellesrådet for vitenskapelige tjenestemenn og meldte seg inn i hovedorganisasjonen Embetsmennenes Landsforbund, EL.I løpet av femti år har organisasjonen vokst i størrelse og innflytelse. I starten var organisasjonens absolutte hovedsyssel å drive lønnspolitikk, men med åra har også forskningspolitikk blitt en betydelig del av virksomheten. Forfatteren har fått godt armslag og beskriver en organisasjon som først fikk vind i seilene mot slutten av 1980-åra, hvor de utviklet en sterk posisjon innenfor forskning og høyere utdanning. Med hjertebarnet Forskerstigen fikk forbundet befestet en større likestilling mellom professorene og annet vitenskapelig personell.Diskusjonene om lokale kontra sentrale oppgjør har vært omfattende også i Forskerforbundet. Dette var blant temaene som lå bak da Forskerforbundet i år gikk ut av Akademikerne, slo seg sammen med Presteforbundet og ble med på dannelsen av Unio sammen med fagforbundene i det tidligere Utdanningsgruppenes hovedorganisasjon. Så får vi se hvordan den nye hovedorganisasjonen plasserer seg tariff- og samfunnspolitikken. Mia
Siste nytt
Statsråd Kjersti Toppe (t.v.) lover at rapporten fra Marit Skivenes og de andre ekspertene ikke skal havne i en skuff, men leses grundig.
Hanna Skotheim
Her får Toppe 118 forslag til bedre rettssikkerhet i barnevernet
Kristin Ugstad Steinrem er avdelingsdirektør for internasjonale tjenester i Bufdir.
Bufdir
Bollywood-filmen: – Viktig for oss å se hvordan filmen fremstiller norsk barnevern
Mye lest
Kristin Ugstad Steinrem er avdelingsdirektør for internasjonale tjenester i Bufdir.
Bufdir
Bollywood-filmen: – Viktig for oss å se hvordan filmen fremstiller norsk barnevern
Kulturkompetanse handler om å møte andre mennesker med åpenhet og interesse. Alle familier trenger å bli møtt med slik interesse, uavhengig av om de heter Olsen eller Chattarjee, skriver Eivind Meland og Bjørn Spord Thomassen i dette innlegget.
Skjerndump