Vann i munnen
Maria ÖhrnGodtebokaCappelen 2005Oversatt fra svensk av Tordis Bølgen
Det er sjelden noen serverer hjemmelagde appelsinbrownies med cointreautrøffelglasur, men med denne oppskriftsboka vil det kanskje skje oftere. Godteri er utrolig underholdende lesning. Om man ikke bør lage alt, kan man i hvert fall nyte å lese om ingrediensene i marshmallows, chilitrøffel, trillingnøtter, appelsinfudge, harde sjokoladekarameller, fløtekarameller med peanøtter, konfekt av tørket frukt, polkagriser, myntekyss og mandelbakte likøraprikoser.
All verdens kjøpekonfekt vil aldri kunne måle seg med hjemmelaget, mener forfatteren. Hun lover at god samvittighet følger med godterier uten e-stoffer. Oppskriftene varierer fra enkle til relativt avanserte, og mange av dem blir akkompagnert av fristene og fargerike bilder.
Siste nytt
De ansatte ved Nav Årstad er fortsatt preget etter drapet på en kollega for snart to år siden, forteller både leder og tilltisvalgt. Her et bilde fra kontoret i dagene etter drapet.
Torstein Bøe / NTB
Etter Nav-drapet i Bergen: 25 ansatte har sluttet hittil i år
Hanna Skotheim
Steile fronter i kjønnsdebatten skremmer fagfolk: – Vi er redde for å krenke
Mye lest
John Kjetil Støle mener politiets manglende kunnskap om hva sosialarbeidere gjør, kan få konsekvenser for hjelpen de gir.
Erling Slyngstad-Hægeland
John Kjetil har ofte vært frustrert på barnevernet. Nå blir han sosionom for å forstå dem bedre
Vi må forstå at det er skadelig å flytte barn så ofte som fem ganger, skriver Roar Lillebostad.
Colourbox/Privat