JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Om barnevern

Toril Havik, Mette Yvonne Larsen, Sigrid Nordstoga, Jarmund Veland: Barnevernet, forutsetninger og gjennomføringUniversitetsforlaget 2004
23.08.2005
14:03
15.12.2013 21:08

Dette er en grunnbok i barnevernsarbeid skrevet av en gruppe med solid barnevernserfaring: Toril Havik er klinisk psykolog og forsker, Mette Yvonne Larsen er advokat, Sigrid Nordstoga er barnevernpedagog og Jarmund Veland er sosiolog. Et sentralt spørsmål i alt barnevernsarbeid er hvordan det er mulig å forene hensynet til barnets beste med ideen om å ivareta tilknytningen til biologisk familie, det såkalte biologiske prinsippet. Et annet viktig spørsmål er hvilke forutsetninger som skal til for å utføre godt barnevern.

Boka forsøker å holde fokus på barnet og dets rettigheter, og tema belyses utfra de ulike faglige vinklinger som er representert av forfatterne: utviklingspsykologi, juss, sosiologi og barnevernsfag. Forfatterne er også opptatt av hvordan barnevernets legitimitet kan styrkes.Boka er beregnet på bachelorstudenter i barnevern og sosialt arbeid.

23.08.2005
14:03
15.12.2013 21:08