JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fotlenkesoning til Hordaland

1. april utvides ordningen med elektronisk soning med 30 plasser i Hordaland fylke. Totalt er det da rom for 150 fotlenkesonere i syv norske fylker.

- Vi håper at justisminister Knut Storberget kommer til åpningen av elektronisk soning i Hordaland 1. april, samme dagen han begynner å jobbe igjen etter pappapermisjon, sier Egil Olsen og Stig Angelvedt, saksbehandlere ved Hordaland friomsorgskontor og FO-medlemmer.

Syv nye stillinger

Verken Angeltvedt eller Olsen skal være med i teamet som skal jobbe med elektronisk soning (EK), men de priser det nye soningsalternativet likevel. Det er ansatt tre fengselsbetjenter og tre sosialkonsulenter pluss en koordinator til EK i Hordaland.

I tre år har EK vært i prøveprosjekt i seks fylker i landet, i år utvides ordningen med et nytt fylke – Hordaland. Det nye fylket har fått 30 plasser.

- Det er stor interesse for denne soningsformen i bergensområde, og de 30 plassene vi har fått vil bli fylt opp raskt, sier Angeltvedt.

Godt for arbeidsmiljøet

Både Angeltvedt og Olsen, som vi treffer på Sundvoldenkonferansen, mener at utfordringen blir delsonerne, de som sitter i fengsel, men vil sone den siste tiden med fotlenke. Minimunstid med fotlenke er 30 dager, maksimum er fire måneder.

- Hva vil denne nye ordning bety for miljøet på friomsorgskontoret i Bergen?

- Jeg tror det vil gi positive virkninger for arbeidsmiljøet. Vi får inn ny og god kompetanse, har fått 150 kvadratmeter mer kontorplass og gleder oss til å iverksette det nye tiltaket.

Hjelp fra nabofylket

Nabofylket i nord Sogn og Fjordane har hatt fotslenkesoning i tre år. Der har det vært noen problemer med å fylle opp alle plassene.

Det tror verken Angeltvedt eller Olsen blir problemet i Hordaland.

De glade for at nestlederen på friomsorgskontoret i Sogn & Fjordane er blitt frikjøpt for å hjelpe Hordaland friomsorgskontor med fotlenkesoningen i oppstartsfasen.

Les flere saker fra Sundvoldenkonferansen på vår samleside.