Fotlenkesoning til Hordaland
1. april utvides ordningen med elektronisk soning med 30 plasser i Hordaland fylke. Totalt er det da rom for 150 fotlenkesonere i syv norske fylker.
- Vi håper at justisminister Knut Storberget kommer til åpningen av elektronisk soning i Hordaland 1. april, samme dagen han begynner å jobbe igjen etter pappapermisjon, sier Egil Olsen og Stig Angelvedt, saksbehandlere ved Hordaland friomsorgskontor og FO-medlemmer.
Syv nye stillinger
Verken Angeltvedt eller Olsen skal være med i teamet som skal jobbe med elektronisk soning (EK), men de priser det nye soningsalternativet likevel. Det er ansatt tre fengselsbetjenter og tre sosialkonsulenter pluss en koordinator til EK i Hordaland.
I tre år har EK vært i prøveprosjekt i seks fylker i landet, i år utvides ordningen med et nytt fylke – Hordaland. Det nye fylket har fått 30 plasser.
- Det er stor interesse for denne soningsformen i bergensområde, og de 30 plassene vi har fått vil bli fylt opp raskt, sier Angeltvedt.
Godt for arbeidsmiljøet
Både Angeltvedt og Olsen, som vi treffer på Sundvoldenkonferansen, mener at utfordringen blir delsonerne, de som sitter i fengsel, men vil sone den siste tiden med fotlenke. Minimunstid med fotlenke er 30 dager, maksimum er fire måneder.
- Hva vil denne nye ordning bety for miljøet på friomsorgskontoret i Bergen?
- Jeg tror det vil gi positive virkninger for arbeidsmiljøet. Vi får inn ny og god kompetanse, har fått 150 kvadratmeter mer kontorplass og gleder oss til å iverksette det nye tiltaket.
Hjelp fra nabofylket
Nabofylket i nord Sogn og Fjordane har hatt fotslenkesoning i tre år. Der har det vært noen problemer med å fylle opp alle plassene.
Det tror verken Angeltvedt eller Olsen blir problemet i Hordaland.
De glade for at nestlederen på friomsorgskontoret i Sogn & Fjordane er blitt frikjøpt for å hjelpe Hordaland friomsorgskontor med fotlenkesoningen i oppstartsfasen.
Les flere saker fra Sundvoldenkonferansen på vår samleside.
Siste nytt
Jonas Aavik sier at telefonen kan være et nyttig hjelpemiddel på jobb, men at de ansatte må være bevisste på når de bruker den og hva de bruker den til.
Martin Guttormsen Slørdal
Mobilbruk på arbeidsplassen: – Før satt vi på pauserommet og prata sammen
Mari Rhoden tenker ikke lenger at hun vil slutte i barnevernstjenesten.
Ole Martin Wold
– Jeg tenker ikke lenger at jobben er noe jeg skal tåle
Mye lest
Mari Rhoden tenker ikke lenger at hun vil slutte i barnevernstjenesten.
Ole Martin Wold
– Jeg tenker ikke lenger at jobben er noe jeg skal tåle
I motsetning til en assistents rolle i skolen er ofte miljøterapeutens rolle uavklart, skriver Eireen Finden.
Colourbox