JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sundvolden uten FO-ledelsen

FO-ledelsen prioriterer avdelingsårsmøter framfor årets kriminalpolitiske konferanse på Sundvolden. – Forståelig, men likevel uheldig, sier Vidar Vold i konferansens arbeidsgruppe.
16.03.2011
12:20
16.12.2013 15:38

Den kriminalpolitiske konferansen i regi av FO, NFF og LO ble første gang arrangert i 1993 og har høy troverdighet og prestisje i fagmiljøet. Derfor vekker det litt oppsikt at hele ledelsen i FO har valgt å prioritere bort konferansen i år.

– Årsaken er at vi skal besøke årsmøter i avdelingene. Vår tilstedeværelse på årsmøtene er blitt etterlyst på FO-kongressen. Derfor prioriterer vi sånn, sier FO-leder Rigmor Hogstad.

Ingen FO-konferanse

Det er en arbeidsgruppe med tre medlemmer fra FO, tre fra NFF (Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund) og en fra LO som forbereder konferansen som i år har tittelen “Fra tukthus til heimesoning – fokus på kompetanse i framtidas kriminalomsorg”. Konferansen går av stabelen torsdag og fredag denne uka.

Vidar Vold, 1. konsulent i Hedmark friomsorg og mangeårig medlem av arbeidsgruppa, syns det er litt uheldig at ledelsen ikke kommer, men har samtidig forståelse for at ledelsen prioriterer formelle FO-arrangementer.

– Sundvoldenkonferansen er en LO-konferanse, ikke en FO-konferanse, sier han. Og påpeker at av FOs 25.000 medlemmer jobber bare 128 i kriminalomsorgen.

Lunde stand-in

Tradisjonen tro holder kriminalomsorgsgruppa i FO et eget møte dagen før konferansen starter, altså i dag.

På dette møtet skal Egil Lunde, leder av FO Vest-Agder, snakke om FOs kriminalpolitikk, om arbeidet med å påvirke politikere og komiteer og om rollefordelingen mellom barnevern og fengsel.

Lunde vil også snakke om betydning av forebygging, om fotlenkesoning og om sosialfaglig arbeid i fengsel og friomsorg. Lunde forteller at han også skal representere ledelsen på Sundvolden, men har ikke forberedt noe innlegg i den anledning.

Fenge folk i friomsorgen

Om lag 160 er påmeldt til årets kriminalpolitiske konferanse. Det er som det pleier å være, forteller Asle Aase, forbundssekretær i NFF.

– Datoen på årets konferanse ble bestemt for ett år siden. Vi henter inn mange relevante politikere, statsråder og statssekretærer. Tradisjonelt har det vært mange ledere til stede. Vi ønsker jo at så mange som mulig deltar, sier han.

Kan det tenkes at årets konferanse er for fengselsrelatert?

– Ja, det kan tenkes, men vi har diskutert dette spørsmålet i arbeidsgruppa. Og årets tema burde da også fenge folk i friomsorgen, sier Asle Aase.

Program for konferansen finner du her.

16.03.2011
12:20
16.12.2013 15:38