Statoil-oppsagte i USA måtte gå på dagen
En rekke ansatte ved Statoils kontorer i USA fikk i forrige uke beskjed om at de måtte slutte på dagen, ifølge Stavanger Aftenblad. De overtallige ble etter oppsigelsen geleidet ut av sikkerhetsvakter.
Rundt 150 av de tusen Statoil-ansatte i USA vil miste jobben de neste månedene.
Øyvind Hagen/Statoil
Saken oppsummert
alexander.vestrum@ntb.no
Hittil har selskapet klart å kutte rundt 100 stillinger i USA, men flere må slutte de neste månedene – til sammen skal rundt 150 av de om lag 1.000 ansatte bort, skriver Aftenbladet.
Kommunikasjonsdirektør Knut Rostad i Statoil ønsker ikke å si hvor mange som har takket ja til frivillige løsninger og hvor mange som ikke gjorde det, men ifølge avisas opplysninger blir 70 ansatte sagt opp.
– I sist uke ble alle ansatte ved Houston- og Austin-kontoret kalt inn til individuelle samtaler med sin nærmeste leder og en representant for personalavdelingen. Der fikk de opplyst om de var innplassert i den nye organisasjonen eller ikke, forteller kommunikasjonsdirektøren.
– De som ikke fikk jobb videre, måtte gå videre til et nytt møte med personalavdelingen og karriererådgivere. Der leverte de inn ID-kort og datamaskin og gikk gjennom innholdet i sluttpakken. Deretter ble de fulgt til heisen av HR-ansatte og derfra geleidet ut av sikkerhetsvakter ved heisen, fortsetter han. (©NTB)
Flere saker
TOLKER VEDTAKET: Sjeføkonom Roger Bjørnstad i LO.
Jan-Erik Østlie
Sjeføkonom om ny AFP: – LO har helt klart vedtatt en opptjeningsordning på sikt
Delegasjonsleder Marit Selfors Isaksen (nr. to f.h. foran) er stolt over delegasjonen, her på vei inn til fem lange dager på kongress.
Simen Aker Grimsrud
– En historisk kongress sett med FOs øyne
Kathrine Haugland Martinsen utenfor Folkets hus noen minutter før valgkomiteens innstilling ble klar.
Jan-Erik Østlie
Sosionom Kathrine får plass i LOs ledelse: – En historisk dag
KULTURPRISVINNEREN: Henriette Steenstrup ble hyllet av LO-kongressen.
Jan-Erik Østlie
LOs kulturpris til skuespiller Henriette Steenstrup
Leif Martin Kirknes
Kaffe, klemmer og koreografi
– Det finnes knapt ord som kan beskrive virkeligheten for palestinerne. Men det finnes ansvar, og det finnes håp i solidaritet, sier Ole Henrik Kråkene.
Jan-Erik Østlie