JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Mer penger til kommuene, bedre ruspolitikk og mer sosial boligpolitkk er blant hjertesakene til Grete Wold, fersk stortingsrepresentant fra Vestfold.

Mer penger til kommuene, bedre ruspolitikk og mer sosial boligpolitkk er blant hjertesakene til Grete Wold, fersk stortingsrepresentant fra Vestfold.

Hanna Skotheim

Sosionom Grete Wold (SV) er klar for Stortinget: – Sosialt arbeid og politikk går hånd i hånd

Grete Wold tar permisjon fra psykisk helse- og rustjenester i Sandefjord kommune og blir stortingsrepresentant. – Jeg har med meg en forståelse for hvor ødeleggende utenforskap er, sier hun.
14.09.2021
10:30
14.09.2021 11:23

solfrid.rod@lomedia.no

– Dette er litt overveldende. Det tikker inn med gratulasjoner og meldinger, sier Grete Wold når Fontene ringer.

Den 53 år gamle sosionomen skal representere Vestfold SV på Stortinget de neste fire åra.

– Jeg er kjempespent på forhandlingene og på partiets rolle framover. Jeg håper veldig at vi kommer i en posisjon der vi kan bidra til rettferdig fordeling og økt tempo i miljøpolitikken, sier Wold.

– Hva mener du selv, bør SV gå i regjering?

– Det kommer helt an på forhandlingsgrunnlaget. Hvis vi får gjennomslag for politikken vår, får vi utrettet mest i posisjon. Hvis vi ikke får gjennomslag, er det ingen vits. Det er saken som avgjør.

Brenner for rus- og boligpolitikk

Wold er seksjonsleder for psykisk helse- og rustjenester i Sandefjord kommune. Hun brenner for ruspolitikk, kommuneøkonomi og boligpolitikk, og håper hun får jobbe med disse sakene som stortingsrepresentant. Hvis kabalen ikke går opp når partiledelsen har fått oversikt over stortingsgruppas hjertesaker, er Wold klar for å sette seg inn i nye sakskompelser.

– Jeg har lært mye i mine fire år i kommunepolitikken og to år i fylkespolitikken. Og jeg regner med at det blir en bratt læringskurve på Stortinget også.

Det er bare seks år siden hennes politiske engasjement våknet for fullt. Nå kan sosionomen havne på Stortinget

– Gift for et samfunn

– Kommer du til å savne jobben din?

– Jeg har tenkt mest på at jeg skal på Stortinget, ikke at jeg skal slutte i jobben. Men når du sier det sånn, så kjenner jeg at det er trist. Jeg kommer til å savne jobben masse. Det å jobbe i en kommune med tjenester til noen av dem som trenger det mest, det kommer jeg til å savne.

– Du skal vel bare ha permisjon fra jobben?

– Ja, jeg kan komme tilbake. Dessuten: Sosialt arbeid og politikk går hånd i hånd.

– Hva er det viktigste du tar med deg fra yrkeslivet inn på Stortinget?

– Jeg har en forståelse av hvor ødeleggende utenforskap er. I jobben møter jeg mennesker i ulike situasjoner og med ulik bakgrunn, og jeg ser hva det gjør med enkeltmennesker og familier å falle utenfor. Og ikke minst hva det gjør med samfunnet. Når vi ikke klarer å hjelpe folk, skjer mister vi tilliten. Det er gift for et samfunn.

Vestfold er tradisjonelt et ganske blått fylke, og SV hadde ingen representant herfra på Stortinget i forrige periode.

– Du må få med at jeg er veldig takknemlig for en god valgkamp og for alle som har stemt på SV, sier Wold.

14.09.2021
10:30
14.09.2021 11:23