JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Linn Løvlie Slette er ny redaktør for tidsskriftet Vernepleier. Hun er rådgiver i Stiftelsen SOR, men for tiden i mammapermisjon.

Linn Løvlie Slette er ny redaktør for tidsskriftet Vernepleier. Hun er rådgiver i Stiftelsen SOR, men for tiden i mammapermisjon.

Hanna Skotheim

Ny redaktør for tidsskriftet Vernepleier: – Jeg håper å få unge vernepleiere til å skrive

Linn Løvlie Slette har satt seg et hårete mål, hun vil doble antallet følgere på Vernepleier.no.
12.01.2021
16:52
12.01.2021 17:02

hanna.skotheim@lomedia.no

– Det blir som å hoppe etter Wirkola, men jeg skal forsøke så godt jeg kan.

Det sier Linn Løvlie Slette som er den nye redaktøren for tidsskriftet Vernepleier.no. Hun sier det er et ærefylt oppdrag å ta over redaktøransvaret etter vernepleierne Jan Gunnar Hesthammer, Rolf Magnus Grung og Thomas Owren. Fellesorganisasjonen (FO) er utgiver av tidsskriftet, men tidsskriftet driftes uavhengig etter Redaktørplakaten.

Den yngre generasjonen

Løvlie Slette er rådgiver i Stiftelsen SOR, men i mammapermisjon. Men mens datteren sover får hun tid til litt redaktørarbeid. Et av målene hennes er å vekke engasjementet hos unge, lovende vernepleierskribenter.

– Det er mange dyktige vernepleiere som hever sin røst i den offentlige debatten, men det er få fra den yngre generasjonen som gjør det, sier Løvlie Slette.

Hun er utdannet vernepleier og har skrevet noen innlegg i tidsskriftet de siste årene. Det første hun har gjort som redaktør er å søke etter nye skribenter som kan ha lyst til å skrive for dem.

– Responsen har vært overveldende stor, sier hun.

Et annet mål er å vise bredden i det vernepleierfaglige arbeidet.

– Det som ofte preger innlegg fra vernepleiere er at de retter seg mot tjenestene til utviklingshemmede, men vernepleiere jobber jo flere andre steder. For eksempel innen rusfeltet, i barnevernet og i skolen. Det er viktig at de som jobber i disse fagfeltene kan kjenne seg igjen og finne relevant fagstoff.

Forfulgt vernepleierprofesjonen

I en fersk Fontene-sak sier en vernepleier at det er på tide at politikerne forstår hvilken kompetanse en vernepleier har. Lignende uttalelser om at man ikke ser verdien av en vernepleier i for eksempel skolen eller andre steder ser man at ofte gjentar seg i ulike kommentarfelt på Facebook. Kjenner du deg igjen i dette?

– Jeg tror mange kan føle på det. Jeg tror det henger sammen med at vernepleierprofesjonen ble opprettet for en målgruppe som mange synes synd på og som har vært bortgjemt. Statusen til personer med utviklingshemming har ikke vært så høy, og det har nok forfulgt vernepleierprofesjonen litt.

– Hvordan kan tidsskriftet bidra til å løfte vernepleierne?

– Vi må fokusere på å løfte fram våre styrker og svakheter.

Vernepleier: – Skolen er ingen behandlingsarena, men det burde den være

Vil doble antallet

Løvlie Slette har enda et mål som ny redaktør, og det er ifølge henne selv nokså hårete. For mens Facebook-gruppa «Vernepleier» har 14.000 medlemmer, har Facebook-gruppa til tidsskriftet Vernepleier.no kun 1.500 medlemmer. Løvlie Slette håper hun kan doble antallet følgere.

– Det er jo merkelig at det ikke er flere som følger med på det faglige som legges ut.

Redaktøren håper den yngre garde i større grad vil kunne finne relevant stoff på den nyopprettede Instagram-profilen med samme navn som tidsskriftet.

Ønsker du å komme i kontakt med redaksjonen, send en epost til redaksjonen@vernepleier.no.

12.01.2021
16:52
12.01.2021 17:02