JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Status i arbeidslivet

Får du julebordet spandert? – Sårt at vi må betale selv, sier ansatte i omsorgsbolig

Hva du spiser, får eller ikke får av sjefen på et julebord, sier en hel del om din status og verdi som arbeidstaker.
Plast eller porselen? Fri bar eller medbragt? Hva du spiser, får eller ikke får av sjefen på et julebord, sier en hel del om din status og verdi som arbeidstaker.

Plast eller porselen? Fri bar eller medbragt? Hva du spiser, får eller ikke får av sjefen på et julebord, sier en hel del om din status og verdi som arbeidstaker.

Ida Bing

podkast@lomedia.no

I podkastepisoden Slik avslører julebordet din status på Rørsla, forteller vernepleiere og fagarbeidere ved en omsorgsbolig i Hønefoss at de tar initiativ til julebordet selv og betaler for det.

– Vi betaler alt selv, mat og drikke, det er vi alltid nødt til, sier Kristin Lehne, som har arbeidet i kommunen i over 20 år.

Hun synes det er sårt og hadde ønsket at arbeidsgiver spanderte for å vise at arbeidstakerne verdsettes.

Ingrid Foslien, Milosz Kozakiewicz og Gondola Guttormsen uttaler seg også i episoden om hva de mener om å betale julebord selv.

Din status

Plast eller porselen? Fri bar eller medbrakt? Hva du spiser, får eller ikke får av sjefen på et julebord, sier en hel del om din status og verdi som arbeidstaker. Podkasten Rørsla møter også en ansatt som sier at julebordet var så dårlig at han satt igjen med en følelse av å være null verdt for selskapet han jobber i.

– Julebordet fikk meg til å føle meg som dritt, og at jeg ikke var verdt noen ting, sier polske Seweryn Dumanski.

Dekkes bordet med plast eller porselen på ditt julebord? Betaler du selv, eller får du alt påspandert?

Rørsla julebord

Mye delt: Flere blir seksuelt trakassert på julebord. Dette gjør du hvis det skjer