JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Christian Wiik Kynsveen (30) valgt inn i FOs ledelse

Barnevernspedagogen gleder seg til politikk på heltid, og er klar for å pendle mellom Sandnessjøen og Oslo.
Christian Wiik Kynsveen (30) sier han ser frem til å ta fatt på hverdagen i FO-ledelsen sammen med fire sterke damer.

Christian Wiik Kynsveen (30) sier han ser frem til å ta fatt på hverdagen i FO-ledelsen sammen med fire sterke damer.

Eirik Dahl Viggen

solfrid.rod@lomedia.no

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på hverdagen i FO-ledelsen, sammen med fire sterke damer. Jeg skal finne min plass, og de skal finne plass til meg. Vi skal bli et veldig godt team, sa Kynsveen da han ble valgt av FOs landsstyre onsdag ettermiddag.

Han blir leder for profesjonsrådet for barnevernspedagoger og medlem i arbeidsutvalget. Dermed er FOs toppledelse fulltallig før første gang siden januar i år.

– Endelig er vi fulltallige. Hjertelig velkommen til oss, sa forbundsleder Mimmi Kvisvik.

Dyktig, ryddig og sosial

Kynsveen ble foreslått av FO Nordland, der han er nestleder. Etter intervjuer og referansesjekk konkluderer valgkomiteen med at Kynsveen er faglig sterk, organisatorisk dyktig, ryddig, sosial, godt likt og vant til høyt arbeidspress fra sin jobb i det kommunale barnevernet.

– Han får de beste skussmål fra sin leder, blant annet merket vi oss at han er opptatt av barnets stemme, sa valgkomiteens leder, Einar Ingebrigtsen, da han presenterte komiteens enstemmige innstilling.

Klar for pendlerlivet

Kynsveen bor i Sandnessjøen og var ferdig utdannet på Universitetet i Tromsø for åtte år siden. Nå venter pendling mellom FOs hovedkontor i Oslo og hjem, kone og hund i Sandnessjøen.

– Det skal gå bra. Kona mi er veldig støttende. Jeg ser for meg lange arbeidsdager når jeg er her i by. Og så går det et direktefly til Sandnessjøen en gang om dagen, sier Kynsveen til Fontene.

Vil kjempe for barnevernspedagogene

– Jeg gleder meg enormt til å være en del av ledelsen og til å kunne drive en mer framoverlent politikk fra FO. Ikke minst er jeg klar for å kjempe for barnevernspedagogene, sa Kynsveen til Fontene i forrige uke.

– Hva mener du med mer framoverlent?

– Vi har behov for et kompetanseløft og økt bemanning i barnevernet. Det må på plass en bemanningsnorm slik at de ansatte får den tiden de trenger til hvert enkelt. Vi må jobbe mer framoverlent samtidig som vi ser at barnevernsarbeidere blir utsatt for et enormt press. Det er viktig å sikre nok ressurser til forebygging og tidlig innsats. FO må også stå hardt på for å få flere av våre folk inn i skolen. FOs profesjoner gjør en uvurderlig jobb der.

Seksuell trakassering: Selvhjelp når begjæret havner på avveie

Bedre innhold i utdanningene

– Valgkomiteen understreker at du er opptatt av utdanningspolitikk og følger forsøket med femårig utdanning i Bodø. Hva mener du må gjøres med utdanningen?

– For meg er ikke det viktigste om utdanningen er treårig eller femårig. Men innholdet må bli bedre. Praksis må bli mye bedre, i dag er det vilkårlig hvor studentene har praksis. Noen har praksis helt andre steder enn i barnevernet. Jeg ser fram til å samarbeide tett med FO-studentene om dette.

Stor porsjon ydmykhet

– Måtte du tenke deg om da valgkomiteen ringte?

– Nei, jeg trengte ikke betenkningstid. Det var et klart ja.

– Hva er dine sterke sider inn i FOs ledelse?

– Jeg er en person som evner å jobbe strukturert og kreativt. Jeg har bred erfaring fra barnevern, både første- og annenlinje. Jeg har godt humør og er en god teamarbeider. Jeg har lyst til at vi skal jobbe tett sammen i ledelsen, samtidig som jeg også kan jobbe selvstendig. Og så har jeg en stor porsjon ydmykhet for denne jobben.

Tjelflaat forlater FO-ledelsen

Fordel med en mann i ledelsen

– Du har mindre tillitsvalgterfaring enn folk vanligvis har når de går inn i slike verv?

– Ja, det er der den ydmykheten kommer inn. Jeg har vært med i FO Nordland siden 2010, og det har skjedd mye på de årene. Jeg synes det er stilig av valgkomiteen å gå for en ung kandidat. De bygger framtida for FO.

– Hva tenker du om å være den eneste mannen i ledelsen?

– Det er jeg vant til i mitt yrke, så det tenker jeg ikke på for min egen del. Men for FO mener jeg det er en styrke å få en mann inn i ledelsen.

Det har vært en ledig plass i FO-ledelsen siden Irmelin Sangolt Tjelflaat måtte trekke seg på grunn av helseproblemer i januar i år. Landsstyret skulle velge ny barnevernspedagog i juni. Valgkomiteen innstilte enstemmig på Elin Lindberg Kjeldsen, men det ville ikke landsstyret være med på.

FO utsatte valget av barnevernspedagog til ledelsen

Aleris selger til omsorgsgiganten Ambea for 2,6 milliarder kroner

Lederlønna sakker akterut i kvinnedominerte etater

– Nå er det på tide å framsnakke sosionomene

Christian Wiik Kynsveen

Født 6. september 1988

Utdannet barnevernspedagog i Tromsø 2010

Master i samfunnsvitenskap fra Nord Universitet

Videreutdanning i ledelse og miljøterapi

Har jobbet som miljøterapeut og leder i Bodø kommune, i Bufetat og i Tromsø kommune (skole).

Barnevernskonsulent i Leirfjord kommune siden 2016

Nestleder FO Nordland og nestleder i FO-klubben i Leirfjord kommune

Christian Wiik Kynsveen

Født 6. september 1988

Utdannet barnevernspedagog i Tromsø 2010

Master i samfunnsvitenskap fra Nord Universitet

Videreutdanning i ledelse og miljøterapi

Har jobbet som miljøterapeut og leder i Bodø kommune, i Bufetat og i Tromsø kommune (skole).

Barnevernskonsulent i Leirfjord kommune siden 2016

Nestleder FO Nordland og nestleder i FO-klubben i Leirfjord kommune