JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tjelflaat forlater FO-ledelsen

– Jeg er lei for det, men helsen kommer først, sier Irmelin Sangolt Tjelflaat.
Irmelin Sangolt Tjelflaat skal erstattes i FO-ledelsen fra mars 2018.

Irmelin Sangolt Tjelflaat skal erstattes i FO-ledelsen fra mars 2018.

Tri Nguyen Dinh

edv@lomedia.no

Irmelin Sangolt Tjelflaat, medlem av Fellesorganisasjonens arbeidsutvalg og leder for Profesjonsrådet for barnevernspedagoger, trekker seg fra vervet i mars. Hun ble valgt inn i forbundsledelsen ved siste landsmøte for perioden 2015-2019. Mens hun har sittet i ledelsen, har Tjelflaat hatt permisjon fra Bufetat region vest.

– Jeg har brukt tid på denne avgjørelsen. Den har ikke vært lett å ta, sier Tjelflaat til Fontene.

– Jeg er lei for det. Men helsen kommer først.

Krevende å pendle

Tjelflaat har de siste tre årene pendlet mellom hjembyen Sola og FO-kontoret i Oslo.

– Det har vært en krevende rolle å skulle dra politiske prosesser samtidig som en er med på å lede en organisasjon og ta plass i LO. Så kom pendlingen i tillegg. En må være der ting skjer, i Oslo.

Samtidig har hun ønsket å stille opp for sin egen familie.

– Som pendler er det krevende å stå i over tid. Det gikk ikke for meg i lengden.

Tjelflaat (t.h.) sammen med daværende LO-nestleder Hans Christian Gabrielsen og Katrine Haugland Martinsen fra FO-ledelsen på Sundvollen i 2016

Tjelflaat (t.h.) sammen med daværende LO-nestleder Hans Christian Gabrielsen og Katrine Haugland Martinsen fra FO-ledelsen på Sundvollen i 2016

Eirik Dahl Viggen

Avgjørelsen om å gå av traff hun rett over jul. Det skjedde etter økende helseplager og en rekke samtaler med lege utover høsten i fjor.

Hun mener at det klokeste er å overlate vervet til en annen som kan videreføre arbeidet med å kjempe for FOs politikk og medlemmenes interesser.

Irmelin Sangolt Tjelflaat (50)har bakgrunn som miljøterapeut, senere familieterapeut i barnepsykiatrien. Hun har hatt ulike tillitsverv lokalt og på fylkesplan og ble i 2013 heltidstillitsvalgt i Bufetat region vest.