JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Valgkomiteen falt på Elin Linberg Kjeldsen etter en grundig vurdering av tre kandidater. Men landsstyret var ikke fornøyd med komiteens arbeid.

Valgkomiteen falt på Elin Linberg Kjeldsen etter en grundig vurdering av tre kandidater. Men landsstyret var ikke fornøyd med komiteens arbeid.

nyebilder.no/Arash Nejad

FO utsatte valget av barnevernspedagog til ledelsen

Elin Lindberg Kjeldsen var klar for FO-ledelsen, men valget ble utsatt etter kritikk av valgkomiteen.
13.06.2018
17:13
13.06.2018 17:14

solfrid.rod@lomedia.no

Barnevernspedagog Elin Lindberg Kjeldsen (54) fra Stavanger så fram til å fylle den ledige plassen i FOs politiske ledelse. Valgkomiteen mener hun er en svært god kandidat, med solid erfaring både fra tillitsvalgtarbeid og fra barnevernsfaglig arbeid.

Elin Lindberg Kjeldsen klar for FO-ledelsen

Lukket møte

Kjeldsen har vært til stede på landstyremøtet, som har pågått i to dager på Sørmarka utenfor Oslo.

Siste post på programmet var valg. Men da valgkomiteens leder Einar Ingebrigtsen hadde lagt fram sin innstilling, ba Rita Cecilie Skinstad-Berminsgrud fra FO Buskerud landstyret om å lukke møtet. Hun mente det var behov for å utfordre valgkomiteen på prosessen fram mot innstillingen.

Valgkomiteens Einar Ingebrigtsen møtte motstand i FOs landsstyre.

Valgkomiteens Einar Ingebrigtsen møtte motstand i FOs landsstyre.

nyebilder.no/Arash Nejad

Hemmelig kritikk

Før dette hadde Ingebrigtsen uoppfordret tatt selvkritikk for ikke å ha gitt god nok tilbakemelding til de to kandidatene som ble vurdert men ikke ble valgt. Utover det er kritikken mot valgkomiteen behandlet i et møte lukket for alle andre enn landsstyrets representanter.

Etter tre kvarters lukket møte, opplyser FO-leder Mimmi Kvisvik at landsstyret har vedtatt å utsette valget.

Kan du si noe om hva som skjedde?

– Nei, jeg kan ikke si noe om et lukket landsstyremøte, sier Kvisvik.

Kjeldsen selv måtte også forlate salen, men hadde en kort samtale med valgkomiteens leder før møtet igjen ble åpnet.

– Jeg kan ikke si noe om dette, annet enn at det er sånn det er; man er ikke valgt før man er valgt, sier hun på vei hjem til Stavanger.

Uklart når ledelsen blir komplett

Landsstyrets neste møte er i oktober. Det er ikke klart om valget først skjer da eller om det blir et ekstraordinært møte.

FO har manglet en barnevernspedagog i politisk ledelse etter at Irmelin Sangolt Tjelflaat gikk av på grunn av helseproblemer i februar i år.

13.06.2018
17:13
13.06.2018 17:14