Elin Lindberg Kjeldsen klar for FO-ledelsen
Barnevernspedagog Elin Lindberg Kjeldsen (54) fra Stavanger har den faglige tyngden som trengs, mener valgkomiteen.
Hvis landsstyret vil, gleder Elin Lindberg Kjeldsen seg til å gå inn i FOs politiske ledelse.
Eirik Dahl Viggen
solfrid.rod@lomedia.no
FO har manglet en barnevernspedagog i politisk ledelse etter at Irmelin Sangolt Tjelflaat gikk av på grunn av helseproblemer. Neste uke skal FOs landsstyre velge en ny barnevernspedagog, som skal inngå i arbeidsutvalget (AU) og lede Profesjonsrådet for barnevernspedagoger.
Valgkomiteen innstiller på Elin Lindberg Kjeldsen. Hun er 54 år, bor i Stavanger og jobber nå som sosialkurator i arbeidstreningsseksjonen i Stavanger kommune.
Plasstillitsvalgt i 17 år
Elin Lindberg Kjeldsen utdannet seg til barnevernspedagog på det som den gang het Sosialhøgskolen i Stavanger. Fra 1991 til 2008 var hun plasstillitsvalgt på Josephines stiftelse barnehjem. Det er landets eldste barnehjem, etablert i 1834, i dag en ungdomsinstitusjon.
Hun var i flere år koordinerende tillitsvalgt for små virksomheter i privat sektor i det som i dag kalles Virke-området.
Kjeldsen har sittet i FOs faggruppe for barnevern, og har siden 2009 vært yrkes- og profesjonsansvarlig for barnevernspedagoger i FO Rogaland.
Tre sterke kandidater
– Hun har bunnsolid barnevernsfaglig kompetanse, hun har lang erfaring som tillitsvalgt, og hun har det som skal til for å stå i et sånt verv. Det er jo ikke noen søndagsskole dette, sier Einar Ingebrigtsen, leder i FOs valgkomite.
Han forteller at valgkomiteen hadde tre gode kandidater til vervet.
– Når jeg sier det jeg sier om Elin, betyr ikke det at de andre to ikke har det hun har. Vi hadde lange og gode diskusjoner. Men vi falt ned på Elin etter en totalvurdering, sier Ingebrigtsen.
– Dere så ikke spesielt etter en mann, siden det nå bare er kvinner i ledelsen?
– Nei. Vi kunne kanskje ha sagt at vi ønsket forslag på gode mannlige kandidater, men vi sa bare at vi ville ha gode kandidater. Det fikk vi, men det var ingen mann som kunne måle seg med de tre damene vi har vurdert.
Klar for ukependling
Det var fylkesavdelingen som først kontaktet Kjeldsen og lurte på om det var greit at de forslo henne inn i toppledelsen. En skremmende tanke som måtte modnes, forteller Kjeldsen til Fontene.
– Etterhvert tenkte jeg; ja, jeg brenner for dette, og jeg har lang erfaring både i FO og i barnevernsfeltet, så jeg kan i hvert fall ta det skrittet å si ja til å stille på intervju. Og så har jeg bare blitt mer og mer engasjert. Tenk å få jobbe med profesjon og politisk påvirkning på fulltid!
– Er du klar for å ukependle til Oslo?
– Ja, jeg har voksne barn og en mann som også klarer seg fint. De var bare veldig positive til dette.
Valget skjer onsdag, på Sørmarka utenfor Oslo, der landsstyret har et todagers møte.
• Verveuke i FO: – Jeg har hatt dårlig følelse for at jeg ikke har vært med i fagforeningen
• 6 av 10 i tannhelsetjenesten har meldt til barnevernet
Flere saker
Else Kåss Furuseth er en av kjendisene som blir intervjuet i serien A-laget.
Monster
Kan suksesserien A-laget endre folks holdninger?
Marius Ruud startet Gamingkontakten da han var student.
Hanna Skotheim
– Kjemperart at dataspill ikke brukes mer av dem som jobber med barn og unge
Fatima Noureddin gjorde to feil første gang hun var i et jobbintervju. Hos «Ny sjanse» lærer hun det som skal til for å lykkes med å få en jobb.
Eivind Senneset
Fatima har aldri hatt en jobb. Her får innvandrere en ny sjanse
CRUX er en ideell stiftelse som blant annet tilbyr tjenester innen barnevern. Stiftelsen har ingenting med saken å gjøre, men er et eksempel på en ideell aktør. (Arkivfoto).
Hanna Skotheim
Ideelle aktører skulle ha driftet 40 prosent av institusjonsbarnevernet innen 2025. Det målet er ikke nådd
Målfrid Wiik Sandkjær tok mastergraden sin i 2019. Seks år senere får hun økonomisk uttelling for den.
Simen Aker Grimsrud
Målfrid gikk opp 40.000 i lønn: – Det kommer veldig godt med
Claudia Vega