JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hege Hovland Malterud er død. Hun har ledet Barne- og familieetaten i Oslo de siste fire årene.

Hege Hovland Malterud er død. Hun har ledet Barne- og familieetaten i Oslo de siste fire årene.

Barne- og familieetaten

Barnedirektør i Oslo Hege H. Malterud er død

– Vi i Barne- og familieetaten er svært preget av å ha mistet vår engasjerende, vitale og kunnskapsrike leder, sier Lennart Hartgren, konstituert direktør.
12.12.2022
16:10
12.12.2022 16:18

solfrid.rod@lomedia.no

Hege Hovland Malterud ble bare 50 år gammel. Hun setter store spor etter seg, skriver Barne- og familieetaten (BFE) i Oslo mandag ettermiddag.

Malterud har i fire år vært leder for etaten, som har ansvar for barnevern, fosterhjem og avlastningstilbud for barn med funksjonsnedsettelser.

– Vi i Barne- og familieetaten er svært preget av å ha mistet vår engasjerende, vitale og kunnskapsrike leder. Våre tanker går spesielt til hennes nærmeste familie, sier konstituert direktør i BFE Lennart Hartgen.

Internt i etaten var Malterud kjent for følgende motto: «Fungerer det ikke for barna, så fungerer det ikke».

– Vi vil videreføre arbeidet Hege har igangsatt på så mange områder, legger Hartgren til.

Han forteller at Malterud har viet sin karriere til å jobbe for barn og unge i sårbare livssituasjoner. Hun jobbet blant annet i Bufetat og Bufdir før hun kom til BFE i Oslo.

– Malterud var en helt spesielt tilstedeværende leder med et oppriktig engasjement for barna i Oslo, sier Hartgen.

Malterud ble diagnostisert med en alvorlig kreftsykdom i sommer, og har siden gjennomgått omfattende sykehusbehandling og oppfølging.

– Det er med stor sorg at jeg i dag har mottatt beskjeden om at Hege Hovland Malterud er død. I henne har vi mistet en engasjert og sterk leder som jobbet utrettelig for de aller mest sårbare barna i byen vår. I dag går tankene mine først og fremst til familien hennes, sier byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo Sunniva Holmås Eidsvoll.

12.12.2022
16:10
12.12.2022 16:18